Webshop updaten naar de nieuwste versie Magento 2.2

02 november 2017

Magento 2 is geen onbesproken onderwerp op onze website. De eerste webshops hebben wij al opgeleverd in Magento 2, zoals voor Kannai en C.O.R.K.. En er gaan nog veel nieuwe Magento 2 shops volgen of migraties van het  Magento 1 naar Magento 2. Is Magento 2 net een beetje geland, hebben we het alweer over de Magento 2.2 versie. Ja, ze zijn hard aan het werk aan het vernieuwde platform. Dit komt mede omdat er ook nog wat uitdagingen en kinderziektes in zitten.  Wat ons betreft alleen maar positief; het zal de kwaliteit van het Magento 2 platform ten goede komen.

De opvallendste veranderingen in Magento 2.2

  • Hernoeming van producten, zoals Magento open source (voorheen Magento Community en Magento Commerce (bekend als Magento Enterprise)
  • Significante fraudebescherming: door een integratie met Signidyd is de security verbeterd en wordt de shop beschermt tegen fraude.
  • Prestatieverbeteringen voor platforms: minder belasting op de server waardoor een shop sneller door de browser wordt geladen, wat gunstig is voor bezoekers en vindbaarheid.
  • B2B features: in de nieuwe versie is er gewerkt aan organisatiemanagement wat zich goed leent voor B2B shops, denk aan gebruikersbeheer of offerteaanvragen aanmaken en verzenden.

 

Updaten naar nieuwste versie Magento 2.2

Magento Software updaten klinkt simpel, vind je niet? Echter zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Sluit het vernieuwde platform aan op je huidige externe Magento 2 modules? Gaat het design goed mee naar de nieuwste versie? En de betalingsmodule, is dit al klaar voor Magento 2.2? Een inventarisatie voor een update van jouw Magento webshop is noodzakelijk.

Ben je van plan om een update uit te (laten) voeren van bijvoorbeeld Magento 2.1-serie naar Magento 2.2? Laat onze Magento 2 developers met je mee kijken, zodat je na de update niet voor verrassingen komt te staan. 

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW