10 SEO tips & tricks om jouw website beter vindbaar te maken in Google

 

SEO (search engine optimization) is het optimaliseren van de website voor zoekmachines, zoals Google. Om onder de aandacht te komen bij de doelgroep moet jouw website natuurlijk vindbaar zijn voor jouw klanten. Om hoger in Google te komen zal er allereerst gekeken moeten worden naar de basis: hoe kan de website verbeterd worden voor een betere vindbaarheid? Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. Sprite IT geeft in deze whitepaper 10 tips en tricks die toegepast kunnen worden om SEO op een website naar een hoger niveau te tillen.

 

1.      Zoektermen toepassen

Voor Google is het belangrijk om relevante content te plaatsen dat overeenkomt met de zoekvraag die wordt gebruikt door de doelgroep. Dit doet u door de juiste zoektermen toe te passen. Als de webpagina’s van jouw site niet voldoen aan de vraag dan kun je al snel op een lagere positie in Google terechtkomen. Zodra de content aangepast wordt naar de vraag van de doelgroep zal de zoekmachine de pagina als relevant zien. Hierbij is het belangrijk om zoekwoorden in kopteksten te gebruiken die van toepassing zijn voor de tekst. Staan de headings (H1, H2, H3) goed ingesteld op de webpagina’s? Headings zijn als het ware de hoofdstukkoppen van jouw webpagina’s. Deze headings helpen Google bij het begrijpen van de content.

2.      Dubbele content vermijden

Als er twee pagina’s op de website staan die over hetzelfde onderwerp gaan dan straft Google dit af. Het is voor Google belangrijk dat elke pagina op de website unieke content bevat. Ook zoekwoorden die te vaak in de tekst voorkomen kunnen schadelijk zijn voor de vindbaarheid. Google beoordeelt snel als spam. Houd rekening met unieke content en vermijd dubbele content.

3.      Laadtijd website

De internetgebruiker is al snel ongeduldig als het gaat om de laadtijd van een website. Het kan niet snel genoeg gaan voor de bezoeker. Dit is daarom ook een punt waarop Google een website beoordeeld, omdat dit meeweegt in de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. De laadtijd moet zo snel mogelijk zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw website en wat zich daarop bevindt aan beeld, documenten of functionaliteiten. Het is belangrijk om na te lopen of de browsercaching, Plug-ins, reactietijd van de server, afbeeldingen en omleidingen van bestemmingspagina’s goed staan. Deze factoren worden meegerekend door Google.

4.      Websitestructuur

De structuur van de website is een belangrijk element voor de positie in Google. De juiste structuur helpt de zoekmachine om de context beter te begrijpen en te indexeren. Ook helpt een goede websitestructuur de bezoeker om makkelijker door de website te navigeren. Een sitemap is de inhoudsopgave van de website voor de zoekmachine. Door deze sitemap juist in te delen, krijgt de zoekmachine te zien welke pagina’s beschikbaar zijn op uw website, wat een positief effect heeft op de vindbaarheid. 

 Nieuwsgierig naar de andere tips & tricks om jouw website beter vindbaar te maken?

Neem dan contact op met onze specialisten!

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT Web & Online Marketing, het marketingbureau voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW