Applicaties

We maken tegenwoordig veel gebruik van applicaties. Je hebt het misschien niet meteen door, maar veel diensten werken middels deze software toepassingen. Bij Sprite IT verbeteren we de diensten die jij kunt aanbieden door het maken van applicaties.

Apps hebben een brede inzetbaarheid. Daarom kun je altijd bij ons terecht om in gesprek te gaan over welke toepassing jij op het oog hebt. Zodoende vertellen we je wat er mogelijk is om te bouwen.

Applicaties voor je bedrijf

Applicaties hebben een grote invloed op je bedrijf. Wij bouwen nieuwe waardevolle applicaties voor je bedrijf of verbeteren de bestaande. Neem nu de communicatie bijvoorbeeld. Zowel de interne als externe communicatie van bedrijven gaat via applicaties. Het beheren van je mailbox is een directe toepassing hiervan.

Maar het gaat veel verder dan dat. Wanneer klanten bestellingen kunnen doen of afspraken inplannen in een online agenda heb je extra software nodig. Wij laten het precies werken hoe jij wilt en koppelen het aan de rest van je systemen. Zo verwerken we je apps in je bestaande infrastructuur.

 

 Bekijk alle diensten

 

Software as a Service

Software as a Service (SaaS) toepassingen zijn bekende voorbeelden van applicaties. De naam zegt het al: je kunt een stuk software afnemen als dienst. Jij maakt dan meestal gebruik van een licentie van een al bestaande software. De kosten liggen hierdoor heel laag, omdat er geen ontwikkelingskosten bij komen kijken.

Webapplicaties en native apps

Webapplicaties en native apps lijken op elkaar maar verschillen in de doelgroep. Een native app werkt (of is zeer gericht) alleen op één specifiek besturingssysteem. Het kan zijn dat een toepassing de meeste functionaliteiten ondersteunt voor Windows of juist iOS. Bij mobiele telefoons zien we dit ook. Sommige zijn ontwikkeld voor Android en anderen voor Apple.

Als we een webapplicatie maken is deze bereikbaar voor iedereen die het internet op kan. Het maakt hierbij niet uit welk besturingssyteem mensen gebruiken. Omdat we het voor ieder systeem geschikt moeten maken is er minder ruimte voor maatwerk. Een groter bereik, maar iets minder gerichte functionaliteiten.

Klantportalen

Bij Sprite IT hebben we ervaring in het maken van klantportalen. Overal waar gebruikers moeten inloggen heb je baat bij een klantenportaal. Je kunt de online omgeving indelen hoe jij wilt en wij bouwen het voor je. Klantenportalen geven de gebruikers een zeer grote autonome kracht. Ze kunnen zelf veel handelingen doorvoeren die anders door een van de medewerkers gedaan moet worden. Denk aan het plannen van een afspraak of het bijwerken van de basisadministratie van het account.

Het scheelt jou tijd en geld, terwijl het de klanten meer service biedt. Een win win voor beide partijen.

API’s

Wanneer je te maken hebt met databases en grote hoeveelheden gegevens heb je een API koppeling nodig. Deze applicatie maken wij voor bedrijven die meerdere systemen aan elkaar willen koppelen. Heb jij bijvoorbeeld diverse software waar je collega’s mee werken, maar wil je wel dat de gegevens centraal aangepast kunnen worden? Dan heb je een API nodig. Wanneer het bij de ene afdeling wordt aangepast, wordt het bij de anderen meteen geüpdatet.

Sprite IT biedt de totaaloplossing

Sprite IT geeft jou de mogelijkheid om je eigen applicaties te laten ontwikkelen of een applicatiebeheerder in te huren. Maar onze diensten gaan verder dan dit. Wij ondersteunen je bedrijf met een totaaloplossing. Zo bieden we ook hosting, webdesign en IT oplossingen. Het fysiek en digitaal inrichten van je bedrijf is waar wij specialist in zijn. Doordat je alles bij ons kunt neerleggen scheelt het jou uitzoekwerk en je weet zeker dat je voor verschillende werkzaamheden dezelfde hoge kwaliteit krijgt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Wat is de betekenis van applicatie?
Een applicatie is een software toepassing. Letterlijk vanuit het Engels vertaald betekent het ook ‘toepassing’. Afhankelijk van het programma stelt het gebruikers in staat iets te doen. Apps op je telefoon zijn voorbeelden van applicaties. Elke is ontwikkeld met een specifieke taak in gedachten.
Welke soorten applicaties zijn er?
Er zijn native apps, hybride apps, webapplicaties, e-mailapplicaties en nog veel meer. Elke app heeft een specifieke functie en werkt op een platform. In het geval van een native app werkt het alleen op één besturingssysteem (bijvoorbeeld Android). In het geval van een hybride app werkt het op meerdere en een webapplicatie is een applicatie die je via het internet gebruikt.
Wat is een IT applicatie?
Een IT applicatie is een app die je gebruikt in de IT. Het wordt gemaakt om vraagstukken binnen de IT op te lossen door middel van een app.

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de applicatie ontwikkelaar voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW