Cloud hosting Amsterdam

Wil jij niet dat je hosting gebonden is aan jouw fysieke locatie in Amsterdam? Dan is cloud hosting wat voor jou. Cloud hosting is een betrouwbare manier waarop je je server kunt uitbesteden. Het neemt de laatste tijd meer in toe in populariteit vanwege het gemak en de prijs. Je kunt ook overstappen van je eigen server naar de cloud samen met onze expert van Sprite IT.

Wat is cloud hosting?

Met cloud hosting ben je niet meer gebonden aan een server in Amsterdam. In plaats daarvan wordt jouw data verspreid over meerdere servers. Je gegevens zijn desondanks goed bereikbaar en je kunt bijvoorbeeld gewoon je website draaien hierop. Mocht er een van de servers beschadigd raken zullen je gegevens intact blijven omdat de rest het nog doet. Ook is er sprake van redundantie. Dat is dat dezelfde infrastructuur meerdere keren wordt gebouwd. Als er dus een uitvalt heb je altijd nog de ander om je bedrijf gaande te houden.

Welke cloud hosting opties heb ik in Amsterdam?

Er zijn meerdere vormen van cloud hosting waaruit je kunt kiezen. Bij Sprite IT in Amsterdam verlenen we hosting diensten in alle categorieën. Graag leggen we je in een gesprek met de specialist uit wat de verschillen zijn en welke het beste is voor jou bedrijf. Doorgaans heb je de keuze uit private cloud, public cloud en hybrid cloud oplossingen.

Private cloud

Met een private cloud maak je gebruik van serverruimtes die alleen voor jou zijn ingericht. Niemand anders maakt gebruik van deze ruimte. Dit geeft de grootste veiligheid van jouw data. Tegenwoordig zijn er bepaalde eisen voor het opslaan van persoonsgegevens. Mocht jij in de cloud willen werken met dit soort gegevens dan moet dat via een private cloud netwerk. De kosten zijn gemiddeld wat hoger. Zeker als zakelijke oplossing is dit een gewilde dienst.

Public cloud

Een public cloud ruimte is een server waar meerdere bedrijven van gebruikmaken. Digitaal is er wel een scheiding tussen de bedrijven. Het is dus nog steeds erg veilig en je kunt niet bij andermans bestanden. Je kunt je voorstellen dat dit een erg efficiënte manier van ruimtegebruik is. Daarom liggen de prijzen een stuk lager omdat de dienstverleners zich dit kunnen veroorloven. De kosten worden immers gedeeld voor de ruimte die beschikbaar wordt gesteld. Wanneer je als bedrijf met niet gevoelige informatie werkt is dit een prima oplossing.

Hybrid cloud

Omdat cloud netwerken erg makkelijk in te richten zijn is een hybride oplossing meestal het beste. Sprite IT stelt in dat geval een kleinere private cloud ter beschikking. Hierin verwerkt je bedrijf alle gevoelige data. Daarnaast draait er een serverruimte in de public coud. Dit is voor alle algemene zaken waar geen extra beveiliging voor nodig is.

Hybrid cloud netwerken zijn dus het natuurlijke resultaat van bedrijven die zoeken naar een balans tussen kwaliteit en prijs. Laat onze expert het netwerk van jouw bedrijf verzorgen.

Betrouwbare en snel cloud hosting in Amsterdam

Cloud hosting in Amsterdam is even betrouwbaar en snel als de andere oplossingen. Je hoeft dus niet op een bepaald vlak in te leveren om over te stappen naar een cloud hosting oplossing. Wij zullen met je bespreken hoe we zo soepel mogelijk kunnen overgaan op een nieuwe server. Ook als je een backup van je website maakt of een website migratie wilt uitvoeren hoef je je geen zorgen te maken dat dit minder betrouwbaar is.

We merken meestal dat ondernemers blijven vasthouden aan hun eigen servers die ze intern hebben ingebouwd. Niet alleen kost dit behoorlijk wat geld qua stroom en onderhoud, maar het is ook niet veiliger dan via de cloud. Wanneer er brand uitbreekt ben je namelijk je data kwijt. In het geval van een verspreid cloud netwerk gaan de werkzaamheden gewoon door zoals gewoonlijk.

Een VPS en andere cloud oplossingen

Sprite IT is er voor alle IT netwerken die je wilt aanleggen. Wil jij een VPS (virtual private server) installeren bij jouw bedrijf? Wij kunnen het voor je regelen. Met een VPS krijg je een virtuele machine als onderdeel van de cloud hosting in Amsterdam. Je maakt dan digitaal gebruik van een fysieke server die ergens ander staat. In het geval dat je een zware webapplicatie hosting nodig hebt is het afbakenen van een stuk server een goed idee. Dan weet je zeker dat de prestaties hoog zullen blijven vanuit de server.

Bij Sprite IT kun je een VPS of andere cloud oplossingen aanvragen en regelen. Wij maken het makkelijk voor je om extra ruimte in te kopen of om over te stappen op een andere manier van hosting. Zo kun je de infrastructuur veranderen naarmate je bedrijf groeit.

Sprite IT bouwt jouw netwerk

Wij zijn jouw vaste partner om een netwerk mee op te bouwen. Of je nu op zoek bent naar WordPress hosting in Amsterdam of een andere dienst, wij zijn je partner. We hebben namelijk alles in huis om voor de bedrijven uit de stad alle IT uitdagingen op te pakken. Zo besteed je niet alleen je cloud webhosting in Amsterdam aan ons uit, maar ook de rest van je IT.

Onze installateurs hebben veel ervaring met het opzetten van diverse netwerken. Tegelijkertijd kunnen ze je vrijblijvend advies geven over het indelen van je IT infrastructuur op kantoor. Graag komen we een keer langs om te zien welke hardware of software het beste bij jouw bedrijf past. Dan krijg je advies op maat van een professional. Meteen een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

 Meer weten over het hosten van je website?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de hosting partij voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW