Website migratie

Sta jij op het punt om over te gaan op een nieuwe website? Zorg dan dat de website migratie goed wordt uitgevoerd in samenspraak met je hosting provider. Met Sprite IT weet je zeker dat het goed komt. Wij zetten het hele proces voor je uit zodat het duidelijk is wat er gedaan wordt. Er hangen grote gevolgen aan het niet goed uitvoeren van een website migratie. Is het dus voor het eerst dat je te maken krijgt met een herstructurering van je website of verhuizing naar een nieuwe domeinnaam? Voorkom problemen en schakel Sprite IT in.

Laat een expert jouw website migratie uitvoeren

Het migreren van je website kan door allerlei redenen noodzakelijk zijn. Misschien ben je gewisseld van bedrijfsnaam en heb je een ander domein met e-mail gekocht. Of misschien is in de loop van de tijd je dienstenpakket zo erg veranderd dat je een compleet nieuwe indeling van je website moet maken.

Wat de reden ook is, het is belangrijk dat een expert jouw website migratie uitvoert. Het is een nauwlettende klus waar van alles mis kan gaan. Je moet weten wat de huidige stand van zaken is, zowel qua urls als posities. En je moet uiteraard een website backup maken. Nu je weet waarmee je begint wil je tevens weten wat het zometeen wordt. Je hebt hiervoor een overzicht van de nieuwe urls en meta's nodig. Alleen dan kun je het effect te weten komen. Doe je het goed, dan liggen er grote kansen voor je. Doe je het fout kan kun je zomaar je opgebouwde posities en bezoekers weggooien. Sprite IT kan je professioneel ondersteunen gedurende het gehele proces van de website migratie.

 

 Bekijk alle diensten

 

Zonder problemen migreren naar je nieuwe website

Overgaan op een nieuwe website is al stressvol genoeg. Je wilt daarbij zo min mogelijk zorgen hebben over het uitvoeren ervan. Wij hebben een werkwijze waardoor je zonder problemen kunt genieten van je nieuwe domein.

Vanaf het begin maken we een uitvoerige inventarisatie. We noteren alles wat belangrijk is: posities, urls, meta titels, meta omschrijvingen etc. Ook gaan we met jou in gesprek over welke content mag blijven en wat weg kan. Hoe lichter je verhuist, hoe makkelijker het gaat. We houden met alles rekening, waaronder je webapplicatie hosting.

Tijdens het uitvoeren van de website migratie vertrouwen we op onze experts. We hebben een in-house SEO team dus we houden tevens rekening met je vindbaarheid in de zoekmachines. Het migreren van je website biedt namelijk veelbelovende kansen om op nieuwe zoekwoorden gevonden te worden. Tegelijkertijd is het een goed moment om eens goed te kijken naar de conversie.

Zorgvuldige nacontrole

Naderhand is het tijd voor een zorgvuldige nacontrole. Dit doen we niet slechts één keer. We monitoren voortdurend de eerste paar maanden na de overgang. In deze tijd wordt gauw genoeg duidelijk of alles goed is gegaan. Het kan zijn dat het een tijdje chaotisch verloopt, omdat na het migreren van de website de bezoekers en zoekmachines even tijd nodig hebben om te wennen. Zodra we zien dat het ergens stokt gaan we meteen over op actie. Wil je met je bedrijf overgaan op een stabiele server dan raden we je aan om gebruik te maken van onze zakelijke hosting.

Advies nodig? Sprite IT helpt je

Zijn er nog onduidelijkheden binnen een website migratie? Sprite IT helpt je graag in het zetten van de vervolgstappen. Onze expert geeft je waardevol advies over hoe je dit kunt aanpakken. Ons team heeft het al meerdere succesvol uitgevoerd voor diverse klanten. Gelukkig weet je al waar jij je webhosting in Amsterdam gaat onderbrengen.

Heb jij de nieuwe uitdaging voor ons? Neem dan contact met ons op.

Wat is een website migratie?
Een website migratie houdt in dat je overstapt op een nieuwe website. Je migreert je oude website naar de nieuwe. Net als bij een echte migratie kan het zo zijn dat je een nieuw adres krijgt, maar dit keer dan een internetadres. Mensen kiezen voor een website migratie omdat ze willen vernieuwen of omdat ze meer mogelijkheden willen.
Wat is SEO migratie?
Een SEO migratie is een overstap naar een nieuwe website waarbij rekening wordt gehouden met alle gevolgen voor de SEO. Wanneer jij een goed scorende website hebt wil je dit niet verspillen op het moment dat je een nieuwe website krijgt. Zeker in het geval van een nieuwe domeinnaam moet er zeer goed opgelet worden hoe de migratie verloopt.
Wat is url mapping?
Als jij overstapt op een nieuwe website heb je ongetwijfeld nieuwe urls en oude urls die eruit mogen. Het inventariseren van welke urls je nu hebt, welke een redirect moeten krijgen en welke weg mogen is url mapping. Je maakt dus een map (kaart) van je urls om het overzicht te bewaren.

 Meer weten over het hosten van je website?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de hosting partij voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW