Betaalsystemen in Magento

Een Magento webshop biedt vele mogelijkheden, ook als het gaat om betaalsystemen. Het belangrijkste is dat een klant snel en makkelijk kan afrekenen in de webshop; dit proces moet flexibel verlopen. De checkout is het punt tijdens het aankoopproces waar de meeste online consumenten afhaken. Vooral het hebben van beperkte betaalopties is een reden tot het niet overgaan op betaling van de bestelling. Ook is het belangrijk dat de mobiele ervaring hierbij optimaal is. Zoals het automatisch inschakelen van de betaalapp op de telefoon of het aanbieden om van achteraf betalen, zodat shoppen via verschillende devices goed gecombineerd kan worden. 

 

Welke betaalsystemen zijn mogelijk in Magento?

1. Standaard betaalmethoden van Magento

Ten eerste heeft Magento enkele betaalmethoden ingebouwd; Paypal, banktransfer (handmatig overboeken), cash on delivery en betalen bij afhalen in de winkel. Voor deze betaalmethoden heb je dus geen externe modules nodig. Aan de standaard betaalmethoden zitten in principe geen kosten vast, behalve de transactiekosten van Paypal en bij cash on delivery moet je rekening houden met dat de bezorgpartij hier kosten voor in rekening zal brengen.

2. Betaling via een Payment Provider

Payment Providers zijn partijen die online betaaloplossingen bieden die net wat geavanceerder zijn dan het standaard Magento aanbod. Voorbeelden zijn MulitSafepay, Sisow of Mollie.

Het voordeel van een provider is dat er veel meer betaalmethoden worden  geboden. Je kunt hierdoor een uitgebreid pakket aanbieden aan je websitebezoeker.  Welke betaalmethoden aangeboden worden kan verschillen per aanbieder. De meesten hebben standaard iDeal en Creditcard, maar daarnaast heb je nog veel andere methoden zoals, giftcards, PayPal, SOFORT, Bancontact, Giropay, banktransfer en meer!

Abonnements- en transactiekosten worden rechtstreeks afgerekend bij de betalingsprovider. De kosten kunnen per provider en per betaalmethode verschillen. Bij MultiSavePay heb je bijvoorbeeld een minimum afname van x aantal transacties per maand en bij Mollie heb je geen vaste kosten per maand.

Een betalingsmiddel waar steeds vaker vraag naar is, is de Bitcoin. Sommige providers bieden dit al aan, maar de meeste nog niet. Voor Bitcoin zou je kunnen werken met Coingate. Coingate heeft ook een module voor Magento en is volledig gericht op Bitcoin betalingen. Veel van deze providers bieden voor Magento gratis hun eigen modules aan, waardoor dit gemakkelijk ingebouwd kan worden.

Waarom  kiezen voor een betalingsprovider?

logo's betalingsproviders

Ten eerste omdat je het jouw bezoekers een stuk makkelijker kunt maken door veel betaalmethoden aan te bieden. Het andere grote voordeel van een betalingsprovider is dat je als webshopeigenaar terugkoppeling krijgt over het betalingsproces. Is de betaling voldaan? Dan krijg je vanzelf een seintje. Is er iets misgegaan krijg je hier ook feedback  op, zodat je stappen kan ondernemen. Met een banktransfer uit het standaard aanbod van Magento is dit niet het geval. Hierbij moet je handmatig uitzoeken of het geld ook daadwerkelijk op de bank staat.

3. Achteraf betalen in Magento

Zoals eerder benoemd kan achteraf betalen het de consument makkelijker maken om via verschillende devices te shoppen. Ook willen consumenten vaak het product eerst zien voordat de rekening wordt voldaan.

Voordelen kunnen zijn: dat klanten meer bestellen en uiteindelijk meer afrekenen, facturatie of het incassoproces is in handen van de provider, online aankomen een minder risico worden en het betaalproces bij bestelling als aangenamer ervaren kan worden. 

Klarna of Afterpay zijn voorbeelden van providers die dit aanbieden. Ook hebben zij een eigen module die snel te koppelen is met een Magento Webshop. MultiSafePay heeft zijn eigen versie hiervan ingebouwd.

 

De diensten van MultiSafePay

Wij zijn partner van MultiSafePay en hebben goede ervaringen met deze partij.

Voordelen van MultiSafePay

  • Een uitgebreid aanbod aan betaalmethoden: waaronder iDEAL, Creditcards, PayPal en achteraf betalen. Betaalmethoden kunnen op den duur worden uitgebreid.
  • E-commerce plugins voor Magento versie 1 en 2. Ook beschikbaar voor WooCommerce en andere webshopsystemen.
  • Mobile responsive, waardoor er een goede betaalervaring is op elk apparaat.
  • Professionele beveiliging voor fraude protectie.
  • Koppelingen met het boekhoudsysteem.
  • Meertaligheid in betaalpagina’s voor internationale webshops.
  • Afgebroken orders kunnen opgevolgd worden met e-mail, om consumenten terug te halen.

Een nadeel is dat MultiSafePay nog geen Bitcoin service heeft.

In de webshops die wij bouwen in Magento maken we veel gebruik van MultiSafePay.  Ook hebben we shops die werken met Mollie, Sisow of Coingate (Bitcoin). Het is maar net wat jouw wensen zijn en waar jouw (nieuwe) klanten behoefte aan hebben op gebied van online betalingen. We denken graag mee en adviseren je graag over de beste keuze. 

 

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW