Online data opslag voor minder kosten

De cloud kan uitstekend gebruikt worden voor data opslag en kan zo dienen als beveiligde online opslag. Hierdoor is er altijd een back-up en kunnen waardevolle werkbestanden veilig gedeeld worden. Ook biedt het de mogelijkheid eenvoudig bestanden te bewerken of op te slaan. Wat zijn de mogelijkheden?

 

 

Bescherm waardevolle bedrijfsinformatie

Cloud opgeslagen bestanden gaan niet verloren, zoals bij wanneer  lokale servers crashen of als hardware gestolen wordt. Ook als een werknemer het bedrijf verlaat en de computer met zich meeneemt, zijn cloud opgeslagen bestanden nog steeds toegankelijk.

Kosten en onderhoud

Doordat opslag in de cloud weinig onderhoud met zich meebrengt is het een relatief goedkope oplossing. Zo heb je ook geen aanschafkosten of afschrijving op servers of hardware meer.

  

Schaalbaarheid

De voordelen van data opslag in de cloud is de schaalbaarheid. Is er meer ruimte nodig? Binnen enkele handelingen is dit geregeld. Waar een nieuwe server (hardware) op locatie installeren meer werk en tijd kost, is er met cloud opslag binnen mum van tijd extra werkruimte.

Ook offline beschikbaar

Bestanden kunnen offline gesynchroniseerd worden en zijn daardoor beschikbaar zonder internetverbinding. Offline bewerkingen worden automatisch gesynchroniseerd de volgende keer dat er verbinding gemaakt wordt met het internet.

Back-up en disaster recovery

Data verliezen is één van de grootste zorgen bij bedrijven wanneer ze denken aan de overstap naar cloud opslag. De software dat werken in de cloud mogelijk maakt, biedt geavanceerde dataverlies preventie maatregelen. Zo wordt data vaak tussentijds automatisch opgeslagen en zijn er extra beveiligingsmaatregelen voor als iemand van buiten de organisatie de data wilt bereiken. Ook al gaat het om een medewerker die vanuit huis toegang wilt; veiligheid en beveiliging is erg belangrijk.

Om de data verder te beveiligen hebben wij 'Sprite in a Box' ontwikkeld. Een back-up en disaster recovery tool dat zorgt voor gespecialiseerde back-ups van werkstations, servers en de cloud omgeving(en). Zo kan dataverlies voorkomen worden en kan verloren data veelal binnen 20 minuten worden hersteld.

 


Weten welke opties voor jou het beste geschikt zijn? Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen 24 uur terug!

 

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW