Netwerkbeheer

Elk bedrijf heeft een netwerk waarvan het afhankelijk is. Als het internet of de telefoon het niet meer doet, gaan alle alarmbellen af. Sprite IT biedt het netwerkbeheer waarmee jouw bedrijf altijd draaiende blijft.

Wat is IT netwerkbeheer?

IT netwerkbeheer is wat we doen als we voor een klant de communicatie tussen alle apparaten regelen. Jij hebt computers, telefoonlijnen, wifi, smart tvs en printers die allemaal verbonden met elkaar horen te zijn.

Wij zorgen ervoor dat je vanaf je computer een document kunt uitprinten. Of dat als je snel even naar de andere kamer loopt met je laptop, dat je automatisch overschakelt op het sterkste wifi signaal.

Een netwerkbeheerder doet zijn werk goed als jij geen problemen ondervindt met de dagelijkse bezigheden. Sprite IT zorgt ervoor dat jij je kunt focussen op je werk.

Wat is het verschil tussen netwerkbeheer en systeembeheer?

Netwerkbeheer en systeembeheer zijn termen die soms door elkaar gehaald worden. Netwerkbeheer heeft betrekking op het verbinden van de computers, systemen en apparaten. Hierbij zorgen wij ervoor dat ze goed met elkaar communiceren en dat je modem en internetswitches goed zijn ingesteld.

Systeembeheer heeft daarentegen betrekking op het goed laten functioneren van de systemen. Dit is onder andere het instellen van rechten binnen programma’s, het updaten van de software en het maken van back-ups van de gegevens.

Zoek je een partij die beide voor je kan oppakken? Kijk dan naar onze systeem en netwerkbeheer diensten.

Wat doet Sprite IT als jouw netwerkbeheerder?

Het is voordelig om de taken van een netwerkbeheerder uit te besteden aan een externe partij. Zo hoef je zelf niet meer iemand in loondienst te houden voor deze werkzaamheden. Het is vooral voor de kleinere bedrijven een goed idee, omdat je zo kosten bespaart terwijl je dezelfde kwaliteit behoudt.

Zoek je specifiekere netwerkbeheer informatie? Neem dan een kijkje op de volgende pagina's:

Bij Sprite IT ontzorgen we je volledig door een ervaren netwerkbeheerder aan jou toe te wijzen. Deze regelt op afstand of locatie alles dat je nodig hebt binnen je kantoor.

Instellen van netwerkverbindingen

Onze IT netwerkbeheerder stelt de verbindingen tussen de apparaten zo in, dat het helemaal naar jouw wens is. De communicatie verloopt soepel en je hoeft zelf niets in te stellen. Of de apparaten nu op locatie staan of in de cloud, onze specialist weet het te configureren. Voor lokaal bij jou op kantoor kun je kijken naar de managed lan service.

Zakelijke wifi

Met de zakelijke wifi oplossing van ons IT netwerkbeheer heb je draadloos internet op je bedrijfspand. Heb jij verschillende werkplekken ingericht op kantoor? Met de managed wifi oplossing heb je overal een goed bereik. Via het netwerk van contactpunten schakelt de verbinding automatisch over op het sterkste signaal. Handig dus als je naar je vergaderruimte loopt.

Netwerkbeheer support

Soms gaat er wat fout binnen een netwerk. Dan wil je wel snel geholpen worden. Sprite IT geeft als netwerkbeheerder jou de juiste support die je op dat moment nodig hebt. Je hoeft nooit lang te wachten voordat het netwerk hersteld wordt.

Netwerkbeheer advies

Met het netwerkbeheer voor je bedrijf geven we je ook advies. Dit kan zijn als je extra hulp nodig hebt tijdens het plannen van een grote uitbreiding of als je bijvoorbeeld je oude apparatuur wilt vervangen.

Extra beveiliging

IT beveiliging is belangrijk, zelfs voor kleine ondernemers. Je wilt je informatie afschermen van de buitenwereld. Wanneer personeel thuiswerkt wil je nog steeds verzekerd zijn van de optimale beveiliging. Door middel van een VPN te maken creeëren we een extra laag veiligheid in het werk. Daarnaast is goed wachtwoordbeheer en personeeltraining aan te raden.

Investeer in je IT

Door in je IT beheer te investeren krijg jij een onmisbaar netwerk ervoor terug. De extra mogelijkheden die een goede werkvloer bieden zijn niet meer weg te denken binnen de meeste bedrijven. Een netwerkbeheerder zorgt ervoor dat je kunt blijven genieten van deze automatisering en modernisering.

Ben jij van plan je IT serieus aan te pakken en heb je iemand nodig voor het netwerkbeheer? Neem dan contact op met Sprite IT.

Wat doet een netwerkbeheerder?
Een netwerkbeheerder regelt de hardware voor je netwerk en configureert het naar jouw wensen. Hij zorgt ervoor dat jouw verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren. Heb je nieuwe medewerkers? Dan kunnen hun computers makkelijk opgenomen worden in het bestaande netwerk. Het toewijzen van de rechten gaat via de netwerkbeheerder en hij kijkt ook hoe het zit met de veiligheid van de systemen.
Hoeveel kost netwerkbeheer?
Als je je netwerkbeheer goed uitgevoerd wilt hebben kost dat bij ons € 200 - € 300 per maand. Dit is voor middelgrote bedrijven die hun netwerk tot in de puntjes geregeld willen hebben.
Heb ik netwerkbeheer of systeembeheer nodig?
Het is handig om allebei te kiezen. Je wilt namelijk niet alleen dat je netwerk goed in orde is, maar ook dat de aangesloten computers voorzien zijn van de juiste software en regelmatig onderhouden worden. Met netwerkbeheer richt je je alleen op het netwerk, terwijl je met systeembeheer ook de instellingen van de aangesloten computers (en andere apparaten) erbij betrekt.

 Meer weten over het inzetten van IT?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de totaaloplossing aanbieder voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW