Systeemmigratie

Het komt weleens voor dat je een systeemmigratie nodig hebt. Je werkt met verouderde programma’s en wilt graag vernieuwing in je bedrijf. Maar hoe doe je dat? Je wilt natuurlijk wel dat de normale werkzaamheden doorgaan zoals ze altijd gaan. En wat gebeurt er met je data? Overgaan naar een nieuw systeem brengt een hoop vragen met zich mee.

Laat je door Sprite IT volledig ontzorgen met onze systeemmigratie. Wij kijken hoe je bedrijfsprocessen er nu uitzien en waar je naartoe wilt. Dan zorgen wij ervoor dat de overstap soepel verloopt.

Waarom een systeemmigratie?

Een systeemmigratie doe je meestal als de huidige oplossing niet meer werkt. Het is te oud geworden of beperkt de groei van je bedrijf. Op dat moment is het verstandig om over te stappen naar een systeem. Een andere reden waarom veel ondernemers ervoor kiezen om het roer om te gooien is omdat ze te veel verschillende programma’s gebruiken. Natuurlijk, een ERP-systeem koppelt de verschillende afdelingen aan elkaar, maar het liefst gebruik je één type software.

Veel bedrijven willen ovestappen op de cloud. Dat kan, maar dat moet wel goed uitgevoerd worden. Met onze dienstverlening krijg jij de mogelijkheid tot zakelijke cloud oplossingen. Dankzij ons systeembeheer werken je collega's ook thuis veilig omdat we een VPN maken.

Een systeemmigratie brengt hoe dan ook vernieuwing naar je bedrijf. Dankzij de nieuwe mogelijkheden kun je vaak ook inspelen op automatisering of functies die voorheen niet mogelijk waren.

Analyse van het oude systeem

Wanneer wij een systeemmigratie voor je uitvoeren maken we eerst een analyse van het oude systeem. Je wilt namelijk goed voorbereid te werk gaan. We moeten weten hoe het nu werkt en waar we rekening mee moeten houden. Het kan zijn dat dit enige tijd duurt. Vraag dus ruim van tevoren een systeemmigratie aan.

Hoe beter wij kunnen testen, hoe beter de overstap. Wij moeten de huidige werkwijze leren kennen en alle ins en outs van de bedrijfsprocessen. Wanneer we een duidelijk beeld hebben testen we onze aanpak voordat we het doorvoeren.

Databehoud bij een systeemmigratie

Bij een systeemmigratie is het belangrijk dat je alle data behoudt. In de loop van de tijd heb je flink wat gegevens opgebouwd en deze wil je niet kwijt. Met de juiste aanpak is dit zeker mogelijk. Wel moeten we eerst goed kijken hoe de data wordt opgeslagen en waar we tegenaan zouden kunnen lopen tijdens de overdracht. Door het op deze manier door te voeren heb je continuïteit in je bedrijf en kunnen je collega’s gewoon verder met de werkzaamheden. Voor een worst case scenario maken we een disaster recovery.

Zo min mogelijk down time

Tijdens het gebruiken van software wil je zo min mogelijk down time. Als IT specialist zorgen wij ervoor dat we jouw systeemmigratie zo plannen dat je er zo min mogelijk wat van merkt. Op deze manier kun je met een gerust hart je IT uitbesteden. Voor zo ver het kan zullen we tegelijkertijd een nieuw systeem opzetten terwijl het oude nog draait. Wanneer we dan alles hebben kunnen testen ga je over op het nieuwe systeem.

Let er wel op dat in sommige gevallen het werk even stilgelegd moet worden om een nieuw systeem in beheer te nemen. Hoe lang dit is en hoe het werkt zullen we in dat geval met jou bespreken om de down time zo laag mogelijk te houden.

Website migreren

Onder systeemmigratie versta je misschien altijd je website, maar het is zeker mogelijk bij Sprite IT om je website te migreren. Ook hierbij geldt dezelfe werkwijze: eerst kijken naar de mogelijkheden, bespreken, testen en uitvoeren.

Een websitemigratie kun je doen omdat je bijvoorbeeld bij een andere hostingpartij een stabieler netwerk hebt. Maar ook van domeinnaam veranderen is een mogelijkheid. Hiervoor is het wel belangrijk om te kijken naar welke gevolgen dit kan hebben voor je SEO.

Sprite IT verzorgt jouw systeemmigratie

Sprite IT is het bedrijf dat jouw systeemmigratie volledig verzorgt. Met een team aan gedreven personeel kunnen we jouw vraagstukken op maat oplossen. Wij gaan graag met je in gesprek om te weten te komen wat je precies wilt met je business. Wij geven niet alleen vrijblijvend advies, maar kunnen jouw gehele IT omgeving indelen hoe jij dat wilt.

Kom ook op gesprek met het IT bedrijf van Amsterdam. Neem contact op met Sprite IT voor jouw systeemmigratie.

 Meer weten over het inzetten van IT?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de totaaloplossing aanbieder voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW