5 redenen om een online marketing bedrijf in te huren

23 juni 2021

We merken weleens dat het begrip online marketing bureau en met name de meerwaarde van het inhuren van een bureau niet voor iedereen duidelijk is. Online marketing wordt vaak gezien als iets ontastbaars. Niet zo gek, want online marketing is een verzameling van allerlei soorten marketingstrategieën en marketingkanalen voor producten en diensten via internet. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom een online marketing bureau inhuren een goed idee is. 

Online marketing vs. traditionele marketing

Laten we beginnen met het verschil tussen online marketing en offline marketing (ook wel traditionele marketing). Onder offline marketing verstaan we traditionele kanalen als advertenties in tijdschriften, reclames op billboards, radioreclame, tv et cetera. Onder online marketing verstaan we alle marketing die via het internet wordt ingezet. Denk aan social media, nieuwsbrieven, display advertenties enzovoort. Het grote voordeel van online marketing ten opzichte van traditionele marketing is de meetbaarheid van online marketing. Wanneer je bijvoorbeeld adverteert op een billboard langs de snelweg en tegelijkertijd in een tijdschrift en je ziet de verkoop van je product toenemen kun je concluderen dat dit toe te schrijven is aan je campagne. Maar weet je dit zeker? En welk deel is te danken aan de advertentie in het tijdschrift? En welke aan het billboard? Lastig te zeggen. Met online marketing daarentegen kun je al je inspanningen meten. Je kunt precies zien uit welk kanaal en uit welke online marketingcampagne welke resultaten gekomen zijn. Tastbaarder dan dat wordt het niet toch?

Wat doet een online marketing bureau?

Een online marketing bureau helpt bedrijven om hun online vindbaarheid te vergroten. Met welke strategie en met door middel van welke kanalen hangt volledig af van het soort bedrijf en dienst. Wij bieden onder andere de volgende diensten:

E-mailmarketing

E-mailmarketing is onmisbaar in de marketingstrategie van veel klanten. Zowel voor het aantrekken van nieuwe potentiële klanten als voor het blijvend binden van bestaande klanten is e-mailmarketing nog steeds een sterk en veelgebruikt kanaal. Lees hier meer over e-mailmarketing

SEO (Search Engine Optimization)

Search Enginge Optimization is het optimaliseren van een website om hoog te scoren in de ogranische zoekresultaten van zoekmachines, waarvan Google de bekendste is. Onder SEO vallen verschillende componenten, waaronder on-page SEO, content optimalisatie, linkbuilding en technische SEO. Lees hier meer over SEO

SEA (Search Engine Advertising)

Waar het bij SEO gaat om onbetaald hoog verschijnen in de zoekresultaten gaat het bij Search Engine Advertising om betaald adverteren in zoekmachines. De bekendste tool om dit mee te doen is Google Ads (voorheen Google AdWords). Lees hier meer over SEA.

Social Media

Social Media zijn onmisbaar geworden in de online marketing strategie van ieder bedrijf. Met social media kun je je klanten inspireren, de dialoog aangaan en natuurlijk je dienst of product verkopen. Echter is een goede social media strategie essentieel voor het slagen van je inspanningen. Ook hier kan een online marketing bedrijf mee helpen. Lees hier meer over social media

Marketing Automation

Marketing Automation heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Bij Marketing Automation gaat het om het genereren van leads om deze vervolgens te ‘nurturen’, ook wel op te warmen tot een lead klaar is om tot aankoop over te gaan. Dit wordt gedaan door middel van het bieden van relevante content in iedere fase van de Buyer’s Journey. Lees hier meer over Marketing Automation

Dit is slechts een greep uit de diensten die wij aanbieden. Lees hier meer over onze online marketing diensten.

5 redenen waarom een online marketing bedrijf inhuren een goed idee is

1.      Een online marketing bureau is altijd up-to-date

De ontwikkelingen binnen online marketing gaan verschrikkelijk snel. Te snel voor de meeste ondernemers of in-house marketeers om up-to-date te blijven aan de laatste ontwikkelingen. Online marketing bureaus en online marketeers zijn de hele dag met marketing bezig en worden continu bijgeschoold. Zo zijn al onze marketeers Google gecertificeerd en volgen we de laatste updates op de voet.

2.      Met een online marketingbureau bespaar je kosten

Een fulltime werknemer aannemen kost veel geld en je moet een online marketingmedewerker continu laten trainen om op een gedegen kennisniveau te komen. Soms wil je slechts één project laten uitvoeren en soms wil je iemand die slechts voor een beperkt aantal uren per maand je websites of advertenties bijhoudt. Een goed online marketingbureau is flexibel in uren, dus ook in kosten. Daarnaast zijn veel online marketing tools erg kostbaar. Een bureau heeft deze tools al aangeschaft.

3.      Een online marketing bureau heeft bergen ervaring

Een online marketing bureau als Sprite IT heeft ontzettend veel ervaring met bedrijven in verschillende sectoren en met allerlei soorten vraagstukken. De online marketeers en consultants bij een bureau leren continu van elkaar en houden elkaar scherp. Door te kijken naar eerdere online marketing klantcases kun je goed zien of een online marketing bureau iets voor jouw bedrijf is.

4.      Een online marketing bureau werkt consistent

We horen zo vaak van bedrijven dat zaken als het bijhouden van social media kanalen er vaak bij inschieten of dat er eigenlijk niemand in het bedrijf is die écht goede SEO-blogs kan schrijven. Een online marketing bureau werkt volgens een strategie, een logische planning en is consistent bezig met de online marketing van jouw bedrijf. Het neemt een hoop zorgen weg als je weet dat er iemand is die elke week naar jouw advertenties kijkt en deze optimaliseert voor het beste resultaat.

5.      Een online marketing bureau is transparant

De resultaten van de online marketing activiteiten die het bureau uitvoert zijn allemaal meetbaar. Onze klanten hebben bijvoorbeeld zelf ook toegang tot de Analytics accounts waardoor ze ook zelf kunnen zien wat de inspanningen opleveren. Een goed online marketing bureau rapporteert de resultaten en kijkt hier met een kritische blik naar.

We kunnen nog wel veel meer redenen noemen waarom het goed is om een online marketing bedrijf in te huren, maar kom gewoon eens langs bij ons op kantoor in Amsterdam. Dan kijken we wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Neem contact op

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW