Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachines zoals Google worden door 98% van de internetgebruikers gebruikt. 70% van de mensen oriënteert eerst via zoekmachines voordat overgegaan wordt tot een aankoop of contact over een dienst. Vindbaarheid zijn in zoekmachines is daarom van groot belang. Des te beter een website hiervoor geoptimaliseerd en ingericht is, hoe hoger de gebruiker de website in de zoekresultaten zal vinden. Wat resulteert in meer relevante traffic naar jouw website.

 

Hoe werkt Search Engine Optimization?

Posities binnen zoekmachines en de daaruit voortvloeiende bezoekers zijn niet verbonden aan de klikprijs en daarmee is SEO een interessante tool binnen online marketing. Daarnaast is SEO een investering voor de langere termijn. Zoekmachine optimalisatie wordt beïnvloed door een groot aantal factoren, welke onder andere, door de volgende activiteiten wordt beïnvloed:

Zoekwoord en contentstrategie 

Het creëren en updaten van jouw websitecontent is een belangrijk aspect voor het verbeteren van de organische vindbaarheid. Content is de tekst en het beeld op de verschillende pagina’s van jouw website. Op basis van een gedegen zoekwoordonderzoek zetten we een contentstrategie op. Vaak is er naast optimalisatie van huidige teksten, veel nieuwe content nodig om de juiste dekking te behalen. Zo zijn zoekmachines erop gericht om de meest relevante websites te tonen in de zoekresultaten. Ze willen immers de zoekvraag zo goed mogelijk beantwoorden. Google gaat er bijvoorbeeld vanuit dat een website echt relevant is als de content uniek en actueel is. Het actuele karakter van de content wordt benadrukt wanneer een website regelmatig nieuwe content creëert en publiceert. Wanneer heb je voor het laatst teksten op jouw website aangepast?

Technische zoekmachine optimalisatie

Bij SEO gaat men er vaak vanuit dat het optimaliseren van de teksten op de website voldoende is. Dit is een belangrijk deel van SEO, echter bij lange na niet het enige. Veel organisaties benutten vaak niet de technische kansen op het gebied van SEO. De technische inrichting van de website is de fundering van alle SEO-activiteiten. Een website met perfecte onsite en externe optimalisatie zal nooit de gewenste indexaties behalen zonder een technische basis. Naast dat Google of andere zoekmachines relevante resultaten willen tonen, willen zij websites indexeren die gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent dat een trage website slecht is voor de vindbaarheid. Zo zijn er nog veel technische optimalisaties mogelijk. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over jouw interne linkstructuur, re-directs, breadcrums/richsnippets en laadtijd? 

 

Externe optimalisatie (linkbuilding)

Linkbuilding is een apart en specialistisch vakgebied binnen SEO. Linkbuilding draait kortgezegd om het verkrijgen van links op kwalitatief hoogwaardige sites, waardoor de populariteit van het eigen domein toeneemt. In het algoritme van de zoekmachines is opgenomen dat populaire websites beter vindbaar zijn dan niet-populaire websites. Op basis van het linkprofiel zal Google beoordelen of een website wel of niet "populair" is. Linkbuilding is een proces dat tijd en specialistische kennis vergt en een breed netwerk van (kwalitatieve) partnersites vereist. Het is een online middel dat op de lange termijn voor resultaten zorgt. Voorafgaand wordt er een strategie bepaald en zullen er naast links ook artikelen worden gecreëerd en geplaatst op websites van derden. Op basis van marktonderzoek worden kansen in kaart gebracht, om zo resultaatgericht aan de slag te gaan met linkbuilding.

 

SEO strategie

Wij kijken graag naar alle aspecten die invloed hebben op jouw ranking in de zoekmachine resultaten. Zijn aanpassingen nodig in de techniek van de website, het menu of is nieuwe content nodig? Wij zorgen ervoor dat alle elementen optimaal ingezet worden zodat je verbeterd zichtbaar bent voor jouw potentiele klanten.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op! 

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

Sprite IT Web & Online Marketing, het marketingbureau voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW