Werkplekbeheer

Werkplekbeheer is de basis van een productief bedrijf. Wij richten je (digitale) werkplekken goed in. Ook geschikt voor flexwerkers of hybride werken in de cloud.

Wat is ICT werkplekbeheer

ICT werkplekbeheer is het gereed maken en onderhouden van de werkplekken van je bedrijf. Of dit nu op kantoor of als thuiswerkstation is, je hebt de juiste hardware en software nodig. Een werkplekbeheerder is doorgaans bezig met het aansluiten van apparaten op het bedrijfsnetwerk. Het heeft hiermee raakvlakken met systeembeheer.

De werkplek van iedere medewerker moet goed ingericht zijn. Soms gebruik je een desktop, maar andere keren een tablet of zelfs je mobiel. Het installeren van de juiste software en het beveiligen van de digitale werkplekken in de cloud vallen eveneens onder het takenpakket van ICT werkplekbeheer.

Werkplekbeheer van Sprite IT

Het werkplekbeheer van Sprite IT sluiten we helemaal aan op jouw bedrijf. Je hebt specifieke bedrijfsprocessen waar rekening mee gehouden moet worden. Misschien heb je bepaalde wensen wanneer er nieuwe werkstations binnenkomen. Dit kun je allemaal met ons bespreken en wij stemmen het werkplekbeheer op jouw behoeften af.

Hybride werken

Binnen het dienstenpakket werkplekbeheer valt hybride werken. Je ziet steeds vaker dat werknemers een deel van de tijd thuiswerken. Soms komt het ook voor dat collega’s vaak werken wanneer ze op bezoek zijn bij klanten. Hier heb je gerichte instellingen voor nodig wat betreft software en beveiligingsmechanismen op je werkcomputers. Wij stellen alles tot in de puntjes in. Met de zakelijke cloud oplossingen wordt dit type werken nog makkelijker gemaakt.

Werkplek beveiligen

Thuiswerken en flexwerken is niet zonder risico. Waar je op kantoor de IT beveiliging goed op orde hebt is dit nog maar de vraag bij mensen thuis. Omdat het snel onoverzichtelijk en niet te managen valt zijn hier oplossingen voor nodig. Met ons ICT werkplekbeheer heb jij overal een goed beveiligde oplossing, ook thuis. Via een VPN bijvoorbeeld. Wij nemen extra beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfsinformatie afgeschermd blijft.

Computers aansluiten

Een groot onderdeel van werkplekbeheer is het aansluiten van computers. Onze specialist maakt de werkplekken gereed door de computers te plaatsen en te verbinden met het bedrijfsnetwerk. Een stapje verder is het maken van online werkplekken. Hiermee richt je de online omgeving van jouw personeel in. Ze kunnen dan plaatsonafhankelijk werken.

Randapparatuur heb je nodig voor een complete werkplek. Telefoons, printers en andere kantoorartikelen worden hierin meegenomen. Via VOIP bellen telefoneren jouw collega's goedkoop naar klanten of andere bedrijven.

Software installeren

De werkplekbeheerder installeert naast de computers ook de software voor jou en je collega’s. Zo heb je de juiste installaties van Windows, Office 365 en andere werkgerelateerde applicaties.

Wij staan altijd voor je klaar met advies

Alle werkplekken organiseren is niet een taak die je in één dag gedaan hebt. We kunnen ons voorstellen dat je er even goed over moet nadenken hoe je het wilt hebben. Misschien ben je niet op de hoogte van alle mogelijkheden binnen de managed services. Daarom bieden we ondernemers IT advies aan. Wij ondersteunen je in het maken van beslissingen om nieuwe apparaten aan te schaffen of om de infrastructuur op de schop te gooien. Kantoorautomatisering voor het mkb is immers waar we goed in zijn.

De voordelen van ons ICT werkplekbeheer

Sprite IT is de totaalaanbieder op het gebied van IT. Laat ons jouw mkb werkplekbeheer volledig uit handen nemen. Dan weet je zeker dat het professioneel aangepakt wordt. Wij verzorgen het klaarmaken van de werkplekken, zowel op locatie als in de cloud. Daarnaast regelen wij de updates van de software en het verbinden van de computers met het netwerk.

Mocht je problemen ervaren met je bedrijfs IT dan kun je meteen bij ons terecht voor ondersteuning. Wij lossen het snel op zodat je werkprocessen niet vertragen.

Je werkplekbeheer uitbesteden aan een professional? Neem contact met ons op.

Wat valt er onder werkplekbeheer?
Onder werkplekbeheer verstaan we het optimaal inrichten van je werkplek. Om jouw werk goed te doen heb je waarschijnlijk een computer nodig en bepaalde software. Maar welke kies je? En hoe zorg je ervoor dat al je bedrijfsprocessen in lijn met elkaar zijn? Dat zijn de vraagstukken die een werkplekbeheerder oplost. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om hybride te werken of flexplekken in te richten.
Wat is werkplekmanagement?
Werkplekmanagement is het optimaliseren van je computers en systemen die jij gebruikt om te werken. Sprite IT helpt je met het aanschaffen van de juiste werkstations en installeert de software die het beste aansluit bij jouw personeel. Ook koppelen wij de werkstations aan je bedrijfsnetwerk.
Wat doet een werkplek specialist?
Een werkplek specialist weet precies wat je nodig hebt voor een perfecte werkplaats. Met onze werkplek specialist creeër jij de optimale situatie voor je medewerkers. Wij verzorgen de hardware en de software, terwijl we voortdurend updates kunnen doen en van afstand je helpen met de IT op het moment dat je hulpt nodig hebt.

 Meer weten over het inzetten van IT?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de totaaloplossing aanbieder voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW