Systeembeheer

Als jij gebruikmaakt van computers heb je hoogstwaarschijnlijk systeembeheer nodig. Je hebt namelijk nieuwe software updates nodig en soms wil je ook een extra gebruiker aanmaken voor je systeem. Dit zijn allemaal taken die Sprite IT op zich neemt als systeembeheerder.

Wat is systeembeheer?

Een systeembeheerder is iemand die binnen een bedrijf de systemen regelt. Hij is de aangewezen persoon als er een computer het niet meer doet of wanneer er een nieuwe installatie nodig is. Grote bedrijven hebben meestal een systeembeheerder standaard in dienst. Dit komt omdat tot wel 70% van de werkzaamheden gaan naar het onderhouden van systemen en het oplossen van problemen.

Bij kleinere bedrijven is het te kostbaar om een vast persoon in dienst te nemen. Dan wordt er gekozen om het systeembeer uit te besteden. Zodoende komen ze bij Sprite IT uit waarbij wij een alles-in-één oplossing bieden inzake de IT.

Wil je meer weten? Kijk dan op deze pagina's:

Wat doet een systeembeheerder?

Een systeembeheerder houdt zich bezig met het werkend houden van de systemen binnen een bedrijf. Wanneer je gebruikmaakt van allerlei programma’s moet de software bijgewerkt worden, maar moeten ook de systeemfouten zo snel mogelijk eruit. De kwaliteit van je IT is afhankelijk van de kwaliteit van je systeembeheerder. Hieronder enkele voorbeelden wat een systeembeheerder doet:

  • Backups installeren
  • Nieuwe softwarepakketten installeren
  • Een nieuwe gebruiker aanmaken op je bedrijfssoftware
  • Het installeren van besturingssytemen
  • De basis leggen voor werkplekbeheer

Wat kan een systeembeheerder zien?

Omdat een systeembeheerder goed zijn werk moet kunnen doen heeft hij doorgaans volledige toegang tot een systeem. Echter werken we met strikte geheimhouding van onze werkzaamheden. Het is niet voor niets dat wij zeer professionele beveiligingen installeren voor bedrijven waarmee we samenwerken.

Heb jij vertrouwlijke informatie op je computers staan? Grote kans dat onze systeembeheerder niet eens deze bestanden hoeft te zien om storingen op te lossen. Wil je hier bepaalde afspraken in maken is dit zeker mogelijk.

IT systeembeheer van een specialist

Kies je voor Sprite IT dan kies je voor IT systeembeheer van een specialist. Wij hebben de deskundigheid om je systeem met uiterste zorg te beheren. Met het regelmatig onderhoud aan je systeem voorkomen we problemen die zich later zouden kunnen voordoen. Bovendien maak je met onze SLA’s duidelijke afspraken over snel ingrijpen en de uptime. Wij richten onze diensten helemaal in zoals jij dat wilt.

Met de managed firewall en managed antivirus opties investeer je in de beveiliging van je bedrijf. Hierdoor zijn je computers nog beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Gaat er toch iets fout dan kun je altijd terecht voor acute IT hulp.

Sprite IT verzorgt jouw systeembeheer

Wij doen dit al jaren. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, dus om jou de beste service te geven gaan we eerst met je in gesprek. Vervolgens zetten we een plan van aanpak op maat op. Hierin kun je ook andere diensten in meenemen, zoals werken in de cloud, IT onderhoud of andere managed services. Wij leveren totaaloplossingen voor kantoorautomatisering in het mkb.

Wil jij ook dat Sprite IT jouw systeembeheer verzorgt? Neem dan contact met ons op.

Wat doet een systeembeheerder?
Een systeembeheerder houdt zich bezig met het regelen van de systemen in een bedrijf. Een ‘systeem’ is in deze context bijvoorbeeld ook een computer. Op jouw computer heb je software nodig om te werken. Een systeembeheerder voorziet de computers van de juiste software en configureert ze naar jouw wensen. Bovendien neemt hij het onderhoud op zich, installeert updates en springt bij op het moment dat een systeem niet meer werkt.
Hoeveel kost systeembeheer?
Vanaf € 450 per maand heb jij een veilig en productief systeembeheer. Wij nemen jouw werkzaamheden uit handen. Onze diensten zijn ook beschikbaar voor groter dan het mkb.
Heb ik systeembeheer nodig of netwerkbeheer?
Het is handig om allebei te kiezen. Je wilt namelijk niet alleen dat je netwerk goed in orde is, maar ook dat de aangesloten computers voorzien zijn van de juiste software en regelmatig onderhouden worden. Met netwerkbeheer richt je je alleen op het netwerk, terwijl je met systeembeheer ook de instellingen van de aangesloten computers (en andere apparaten) erbij betrekt.

 Meer weten over het inzetten van IT?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de totaaloplossing aanbieder voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW