Disaster recovery

Disaster recovery is de dienst die we leveren voor bedrijven die alle data zijn kwijt geraakt. Er kan van alles fout gaan op de werkvloer. Een overstroming, stroomuitval of brand maakt de fysieke IT infrastructuur kapot. Als je dan niet voorbereid bent door middel van een disaster recovery plan ben je terug bij nul. Voor de meeste bedrijven is dit helaas een zeer ingrijpende gebeurtenis. Samen met Sprite IT ben je hier echter op voorbereid en kun je verder met je bedrijf.

Disaster recovery is meer dan een back-up

Een disaster recovery plan is meer dan alleen een back-up. Het gaat namelijk niet alleen om het terughalen van je gegevens, maar ook om het opstellen van een prioriteitenlijst en het regelen van alle randzaken. Welke collega’s moeten tijdelijk wisselen van functie? Heb je andere locaties waar de werkzaamheden opgevangen kunnen worden? In het geval van kantoorpersoneel kun je ze eventueel thuis laten werken, maar dan moet je wel een beveiligde omgeving thuis kunnen bouwen. Iedereen moet ook de juiste software hebben op de computers thuis.

Om dit soort dingen ter plekke uit te vogelen kost veel tijd en moeite. Bovendien staat je bedrijf in de tussentijd stil. Zorg er daarom voor dat je voorbereid bent in de vorm van een disater recovery plan. Combineer dit met een zakelijke cloud oplossing en online werkplekken en je bent niet meer te stoppen.

Waarom een disaster recovery plan?

Een disaster recovery plan maak je omdat je het zeker voor het onzekere wilt nemen. Het heeft te maken met het operationeel bljiven van je bedrijf. In sommige gevallen gaat een bedrijf namelijk failliet nadat er zich een brand of waterschade voordoet in de datacentrale.

Omdat je nu de tijd hebt om op je gemak een plan uit te zetten zorg je ervoor dat je de continuïteit van je onderneming verzekert. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, zo ook op werk. Daarom is het slim om van tevoren na te denken over hoe jij je disater recovery aan gaat pakken. Ook als je een systeemmigratie wilt uitvoeren is het goed om op alles voorbereid te zijn.

Een disaster recovery als extra zekerheid

Je gaat er niet vanuit dat je er ooit mee te maken krijgt, maar het is goed als het er is. Zo moet je naar disaster recovery kijken. Mocht er dan iets gebeuren kun je altijd vertrouwen op je experts om je er bovenop te helpen. Een van de eerste stappen is het zorgen dat je gegevens op meerdere plekken opgeslagen zijn. Dit kan door middel van een cloud oplossing, maar ook een redundante lokale oplossing is een antwoord. Laat Sprite IT je adviseren over welke het beste bij jouw bedrijf past.

Heb je nu geen tijd gehad om dit in werking te stellen, maar is er toch iets fout gegaan? Laat ons je dan helpen met onze IT support. We kunnen je helpen op het moment dat jij dat nodig hebt. Verder kunnen we doorlopende IT hulp in Amsterdam aanbieden. 

Samen met Sprite IT een disaster recovery plan maken

Sprite IT is de specialist op het gebied van het opzetten van je IT omgeving. Wij bouwen het zo, dat het ook beveiligd is tegen hacker aanvallen en ongevallen op de werkvloer. Door te sparren met de expert komen we erachter wat de beste oplossing voor jou is. Maak je disaster recovery plan daarom samen met ons en je hoeft je geen zorgen meer te maken over het veilig stellen van je data. Het beste is onze IT dienstverlening in totaal in te zetten. Dat wil zeggen dat we je helemaal ontzorgen. Je bent dat met één contactpersoon helemaal voorzien van je zaken, dat is wel zo makkelijk.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw business? Neem dan contact met ons op.

 Meer weten over het inzetten van IT?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de totaaloplossing aanbieder voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW