Applicatiebeheerder inhuren

Jij gebruikt dagelijks allerlei applicaties. Het is van levensbelang voor je bedrijf dat ze blijven werken. Op het moment dat dit niet meer zo is, huur je een applicatiebeheerder in. Door zo’n specialist bij jouw team te betrekken ben je verzekerd van goed werkende applicaties. Hij zorgt voor ondersteuning van het personeel in hoe ze de apps gebruiken, maar ook voor de continuïteit van de apps binnen je bedrijf.

Waarvoor kun je een applicatiebeheerder inhuren?

Het algemene doel van een applicatiebeheerder inhuren is dat je geen problemen ervaart omtrent de applicaties die je allemaal in je bedrijf gebruikt. De meerwaarde zit in het draaiende houden van alle systemen, maar ook een stukje opleiding van je personeel. Soms is er enig specialisme voor nodig om met specifieke gevallen om te gaan. Zo heb je bij een webapplicaties of klantportalen andere kennis van zaken nodig dan bij mobiele apps of native varianten.

Vaak is het zo dat ze op de achtergrond werken en pas op de voorgrond komen op het moment dat er iets fout gaat. Om je een idee te geven waarvoor je de applicatiebeheerders van Sprite IT kunt inzetten geven we hier een aantal voorbeelden van taken die ze uitvoeren.

Het werkend houden van de applicaties

Het dagelijks functioneren van je applicaties is een vitaal onderdeel van je business. Zodra je apps niet meer werken lopen de bedrijfsprocessen stuk. Het is dus van absoluut belang dat het geheel werkt zoals het hoort. Als je een applicatiebeheerder inhuurt dan zorgt deze ervoor dat alles blijft werken.

Ondersteuning bieden voor de gebruikers

Applicaties hebben meestal veel functies. Zo veel zelfs dat de meeste gebruikers niet ze ten volste kunnen gebruiken, omdat ze het niet tot in de puntjes begrijpen. Een applicatiebeheerder kent ze van binnen en buiten. Hij zorgt er dus ook voor dat het personeel binnen een bedrijf weet hoe ze de apps moeten gebruiken. Je zult zien dat door deze ondersteuning de werkkwaliteit omhoog gaat.

Ingrijpen bij systeemfouten

In elk systeem gaat er weleens iets fout. Een applicatiebeheerder grjipt in op het moment dat je dat het hardst nodig hebt. Goed onderhoud voorkomt veel van de fouten, maar wanneer het eenmaal zover is wil je wel dat het snel opgelost wordt. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan om direct in te grijpen bij systeemfouten.

Vragen beantwoorden en advies leveren

Heb je een vraag tussendoor? Of wil je advies over de aanschaf van een nieuw stuk software? Dan kun je bij de applicatiebeheerder terecht. Hij helpt je bij het inrichten van je nieuwe IT oplossingen en zorgt ervoor dat het personeel ermee om kan gaan.

Nieuwe releases en updates uitrollen

Regelmatig komen er nieuwe releases en updates van jouw bestaande systemen. Deze zijn een verbeterde versie die je niet wilt overslaan. Door een applicatiebeheerder in te huren ben jij altijd up-to-date met je applicaties. Bovendien wordt er strategisch nagedacht hoe medewerkers met de nieuwe functies om kunnen gaan.

 

 Bekijk alle diensten

 

Consultancy aanvragen bij een IT specialist

Zoek jij een IT specialist waar je af en toe consultancy kan aanvragen? Sprite IT gaat graag met jou de samenwerking aan om jouw vaste partner hierin te zijn. Als je nieuwe technologieën wilt aanschaffen, maar niet weet hoe je dit moet implementeren op de werkvloer geven wij je advies. Je kunt ons tijdelijk of voor lange duur als applicatiebeheerder inhuren. We putten uit onze praktische ervaring die we hebben opgedaan als app ontwikkelaar van Amsterdam.

Met Sprite IT werken jouw applicaties optimaal

Je applicaties in goede staat houden heeft direct invloed op de effectiviteit van je bedrijf. Zeker wanneer je een API koppeling hebt laten maken, wil je dat alle verbonden systemen met elkaar blijven communiceren. Zorg dat iedereen door kan gaan met zijn of haar werkzaamheden door een applicatiebeheerder in te huren. Met de expertise van Sprite IT werken jouw applicaties ten alle tijden optimaal.

Weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de taken van een applicatiebeheerder?
Een applicatiebeheerder zorgt ervoor dat de apps die een bedrijf gebruikt aansluiten op de bedrijfsprocessen. Hij stelt ze op de juiste manier in, onderhoudt ze en checkt of er updates nodig zijn. Bovendien maakt hij aanpassingen op het momen dat het bedrijf ook verandert en een nieuwe behoefte heeft aan een app.
Wat is de rol van een functioneel beheerder?
De rol van een functioneel beheerder is om vanuit de gebruiker op de werkvloer na te gaan of de apps alles bieden dat ze nodig hebben. De gebruikers van de applicatie moeten de juiste rechten, instellingen, kennis en mogelijkheden hebben om goed te kunnen werken.
Wat is het veschil tussen applicatiebeheer en functioneel beheer?
Zowel de applicatiebeheerder als de functioneel beheerder kijken naar dezelfde apps binnen een organisatie. Het verschil ligt ‘m in het perspectief van waaruit ze het bekijken. De applicatiebeheerder kijkt vanuit de app: doet de applicatie wat het moet doen en is het up-to-date? De functioneel beheerder kijkt vanuit de werknemers: kunnen mijn collega’s alles doen wat ze moeten doen en hebben ze de juiste bevoegdheden?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de applicatie ontwikkelaar voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW