API koppeling laten maken

Een API koppeling laten maken is een oplossing om al je systemen met elkaar te kunnen laten communiceren. Zeker wanneer je met veel data werkt is een API onmisbaar. Tussen je diverse software wil je dat je gegevens up-to-date en centraal beheert worden. Zo werkt iedereen met dezelfde data.

De API koppeling is de schakel die alles met elkaar verbindt. Het zorgt ervoor dat iedereen van verschillende afdelingen toch met dezelfde gegevens hun werk kan doen.

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Het is dus een interface voor applicatie software. Het zorgt ervoor dat meerdere applicaties met elkaar kunnen communiceren. Ook al gebruiken ze een andere programmeertaal kunnen ze elkaar nu verstaan. Wanneer één van deze applicaties gegevens invoert worden deze automatisch bijgewerkt voor de anderen. En dit bespaart heel veel tijd terwijl het ook de betrouwbaarheid verhoogt.

Een API ontvangt zowel gegevens als dat het ze verstuurt. Als brug tussen verschillende applicaties heeft het vooral veel mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

 Bekijk alle diensten

 

Hoe maken wij de API koppeling?

De API koppeling maken wij op maat. Dit doen we door eerst goed te kijken naar hoe de huidige infrastructuur eruit ziet bij jullie. Wij horen graag welke apparaten en welke software met elkaar moet communiceren. Ook als je diverse webapplicaties hebt is dit geen probleem. Daarna gaan we aan de slag met het maken van de koppeling. Uiteraard zullen we testen of alles goed werkt voordat we het afleveren.

Wij maken ook API’s

Naast het maken van de koppelingen maken we ook zelf API’s. Heb jij een probleem waar nu nog geen oplossing voor is? Dan kunnen wij de oplossing op maat maken. Dit doen we door eerst de API te maken en daarop een koppeling te zetten.

Deze API’s bouwen we met duidelijke richtlijnen en compatibel met de huidige standaarden. Je kunt later dus ook makkelijk nieuwe systemen eraan koppelen als je wilt.

Verhoog je service met onze software

Een API koppeling laten maken is een goede manier om de service te verhogen. Met deze koppeling kun je namelijk veel betere diensten leveren dan nu. Wanneer klanten bijvoorbeeld iets via de website of per e-mail indienen kunnen wij ervoor zorgen dat dit automatisch wordt verwerkt in jullie database. Zo hoeven medewerkers niet meer handmatig allerlei informatie naar aanleiding van de klant te wijzigen. Ook beschikt de klantenservice afdeling over de gegevens die door de andere afdelingen wordt bijgewerkt inzake de klanten. Je hebt zo altijd een up-to-date overzicht. Ook als je een klantportaal laat maken kunnen we deze middels een API koppeling integreren met de rest van je bedrijf.

Verbeter je bedrijf met een API koppeling

Niet alleen naar de klanten toe verbetert een API koppeling het gemak. Ook voor je eigen bedrijf beidt het veel voordelen. Je medewerkers besparen veel tijd op interne communicatie omdat het meeste automatisch wordt gedaan. Ook is er geen twijfel meer over de actualiteit van de gegevens waarmee ze werken. Iedereen beschikt over de meest recente data.

Je zult merken dat je sneller en effectiever kan werken na het maken van een API koppeling. Wanneer je een API koppeling door Sprite IT laat maken letten we op de schaalbaarheid van de toepassing. Indien jij groeit als bedrijf en er meer software gekoppeld moet worden is dit gewoon mogelijk. Heb jij al een systeem staan, maar wil je iemand voor het onderhoud? Onze applicatiebeheerder inhuren is dan de oplossing.

Hoeveel kost het maken van een API koppeling?

Als richtlijn kun je ervan uitgaan dat een API koppeling ongeveer € 2.000 kost. Op basis van jouw budget kunnen we een nauwkeurige schatting maken van de kosten. Het blijft maatwerk waardoor we met jouw wensen mee kunnen gaan. Daarom is het belangrijk om eerst in gesprek te gaan met onze expert om een kostenplaatje op te maken. Gelukkig kunnen we als professioneel app ontwikkelaar van Amsterdam gericht te werk gaan. Hierdoor zetten we jouw budget effectief in om een product te maken.

De hoeveelheid geld die je bespaart met de automatische verwerking van gegevens scheelt jou al snel meer dan die € 2.000 die je investeert. Wil je meteen de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op.

Wat is een API koppeling?
Een API koppeling is een verbindingsstuk tussen verschillende programma’s. Aangezien je binnen je bedrijf veel met dezelfde data werkt wil je wel dat alle data overal hetzelfde blijft. Als een collega bijvoorbeeld het CRM bijwerkt wil je ook dat de financiën afdeling hiervan op de hoogte is. Met een API koppeling kun je de verschillende bedrijfssoftware aan elkaar koppelen zodat iedereen met actuele gegevens werkt.
Wat kun je met een API?
Een API is vooral bedoeld om gegevens snel en betrouwbaar uit te wisselen. Omdat je alles in een geautomatiseerd systeem aan elkaar knoopt is er minder kans op typfouten of fouten die ontstaan tijdens het handmatig overnemen van data. Zoals gezegd gaat dit automatisch dus je knipt ook een gedeelte werk uit je werkproces. Al met al zorgt dit voor een aanzienlijke verbetering van de snelheid bij het verwerken van gegevens.
Wat kost een API koppeling?
Een simpele API koppeling kost ongeveer ? 1.000 maar kan oplopen tot € 10.000. Het ligt er maar net aan hoe ingewikkeld de software is om te verbinden. Hoe complexer de programma’s, hoe hoger de kosten. We zullen altijd met jou kijken naar de beste mogelijkheden.

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 Sprite IT, de applicatie ontwikkelaar voor het MKB

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW