Beveiliging van de ICT omgeving

Eens in de zoveel tijd is er weer een nieuwsartikel dat ingaat over een hack hier, ramsomsoftware daar of een artikel over hoe verontrustend simpel wachtwoorden te achterhalen zijn. Dit is een fenomeen dat de aankomende jaren zal doorzetten. Er komen steeds meer apparaten bij die aangesloten zijn op internet, privacy gevoelige data versturen óf online opslag plekken in de data cloud. Om eventuele schade te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen die genomen kunnen worden. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Data veilig opgeslagen

Met data opslag wordt de plek bedoeld waar data van computers of computersystemen opgeslagen worden; dat wil zeggen een harde schijf van de PC zelf,  servers of andere vormen van opslag waarvan het niet vereist is dit lokaal op de computer op te slaan zoals de Cloud. Voor een onderneming zijn de opties voor dit soort opslag reuze, allemaal met verschillende prijskaartjes.

De data kwijtraken, is voor veel bedrijven de grootste nachtmerrie en kan desastreus zijn. Sprite in a Box is een back-up en disaster recovery service die wij bieden voor het veilig opslaan en herstellen van data.

Netwerkbeveiliging

Elke organisatie die de diensten wilt leveren die klanten en medewerkers vragen, moet zijn netwerk beschermen. Netwerkbeveiliging helpt je ook om informatie tegen ongewenste aanvallen van buitenaf te beschermen. Uiteindelijk beschermt je ook zo de reputatie van de organisatie.

Wifi beveiliging

Beveiliging is vooral belangrijk op draadloze (wifi) netwerken. Hackers kunnen gemakkelijk draadloos netwerkverkeer over open netwerkverbindingen onderscheppen en informatie zoals wachtwoorden en creditcardnummers binnenhalen. Er zijn verschillende Wi-Fi-netwerk beveiligingstechnologieën ontwikkeld om hackers buiten het netwerk te houden. Het is aan te raden Wifi netwerken met de laatste beveiligingstechnieken als WPA2 met AES encryptie te beschermen en het scheiden van gastnetwerk en kantoornetwerk.

Firewall

Een firewall is een netwerkbeveiligingssysteem, zowel hardware- of software gebaseerd, die regels gebruikt om inkomende en uitgaande netwerkverkeer te controleren. Een firewall fungeert als een barrière tussen een vertrouwd netwerk en een onbetrouwbaar netwerk. Een firewall regelt toegang tot de gegevens van een netwerk via een positief besturingsmodel. Dit betekent dat het enige verkeer dat op het netwerk is toegestaan, is gedefinieerd in het firewallbeleid; al het andere verkeer wordt geweigerd.

Veilig toegang tot de servers met VPN

Een virtual private network (VPN) is een beveiligde verbinding tussen een computer van buiten het bedrijfsnetwerk met het bedrijfsnetwerk. Hiermee kan je als het ware met een tunnel door de firewall heen en verbinding maken met bronnen die beschermd zijn van het internet.

Spam filter van de mail

Ransomware of andere virussen komen bijna altijd op een computer terecht door een klik op een ‘foute’ link of bijlage in een e-mail. Als je medewerkers herhaaldelijk spam ontvangen, kan dit vroeg of laat voor problemen zorgen. Spamfilters zorgen dat de mailboxen van de medewerkers schoon blijven.

De spamfilters van bijvoorbeeld Office 365 werken met classificaties. Aan elk bericht, inkomend en uitgaand, kan een spamwaarschijnlijkheidswaarde toegekend worden. Afhankelijk van de ingestelde filter binnen Office 365 kan door de de spamwaarschijnlijkheidswaarde een inkomend bericht rechtstreeks in de map Ongewenste e-mail geplaatst worden. Alle berichten waarvan de inhoud is gefilterd, worden standaard in de map Ongewenste e-mail van de gebruiker bezorgd.

Virus detectie

Toch kan het voorkomen dat een spam mail met een virus bij een medewerkers komt. Met virus detectie kunnen we de schade beperken.

Een virus besmet een of meerdere programma’s op een computer en verspreid zich op zoek naar programma's die nog meer kunnen worden besmet. Spyware is een vorm virus en verwijst naar malware waarmee persoonlijke gegevens worden achterhaald, zoals aanmeldgegevens en persoonsgegevens. Exchange Online Protection en Endpoint protection bestrijdt alle soorten malware, waaronder virussen en spyware. Een EOP-service biedt op meerdere lagen beveiliging tegen malware waardoor malware die jouw organisatie binnenkomt of verlaat, wordt onderschept.

Data goed beschermd

Met onze gecertificeerde antivirussoftware zorgen we ervoor dat alle data beveiligd is tegen virussen en andere kwaadwillende software. Wij monitoren het netwerk met software die in de gaten houdt wat voor software er uitgevoerd wordt. Als er een bedreiging gedetecteerd wordt gaat het bestand meteen in de quarantaine.

Direct jouw ICT beter beveiligen?

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

Sprite IT Managed Services | De ICT partner met persoonlijke support

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW