sprite-it-business-case-bongo-solar

Meer warme leads met marketing automation en een vernieuwde ICT infrastructuur voor BonGo Solar

BonGo Solar is één van de meest toonaangevende partijen in Nederland op het gebied van zonne-energie. Ruim 150 medewerkers zijn dagelijks in de weer om dit in goede banen te leiden. Sprite IT levert sinds 2016 diensten aan BonGo Solar. Wat startte als een Manages Services klus om efficiënter werken te bevorderen is ook uitgegroeid naar een samenwerking voor de online marketing.

Vernieuwing ICT automatisering

Voor BonGo Solar realiseren wij de transitie naar een hele nieuwe manier van werken. Het opslaan van bestanden en documenten wordt gecentraliseerd. Om dit te realiseren zijn nieuwe servers aangeschaft en krijgen de huidige werkstations, zoals desktops computers en laptops, een upgrade zodat ze samen kunnen werken op het netwerk. Het personeel heeft hierdoor nu overal toegang tot de bestanden en documenten.

Door deze centralisering van alle bestanden en documenten worden er nu meerdere malen per dag back-ups gemaakt. Door deze vernieuwing zorgen we er voor dat er in de toekomst een betere samenwerking ontstaat door makkelijk bestanden te delen met collega’s. Ook zal het centraal beheer van desktops, computers en laptops veel tijd gaan besparen.

Ook bieden wij 24/7 ICT support voor businesscontinuïteit. Omdat er bij BonGo Solar 6 dagen per week gewerkt wordt hebben wij alle grote werkzaamheden op zondag gepland. Zo kon er toch doorgewerkt worden tijdens de vernieuwing van de ICT infrastructuur.

Marketing automation voor groei

BonGo Solar had naast ICT optimalisatie, ook wensen voor een verbetering in de online marketing. Er zijn ambitieuze groei doelen opgesteld en intern was er te weinig mankracht in huis om dit zelfstandig te bewerkstelligen. Wij ontzorgen BonGo Solar door zoekmachine adverteren (AdWords), zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en marketing automation voor ze uit handen te nemen. De zonnepanelen markt is erg competitief. Veel aanbieders én offertevergelijk sites strijden voor een plekje op het toneel. Daarbij gaat het aanschaffen van zonnepanelen niet over één nacht ijs. Het is een duurzame investering die niet iedereen zomaar maakt. Marketing automation sluit hier perfect op aan. Met marketing automation volgen we de stappen in het aankoopproces van de potentiele klant. Welke informatie heeft iemand nodig die voor het eerst opzoek gaat naar zonnepanelen? En welke informatie is nuttig voor als hij al wat meer geïnformeerd is?

Zo krijgt de potentiele klant geautomatiseerde mailings gebaseerd op de behoeftes die hij nodig heeft. Dit is bepaald aan de hand van doelgroep analyse en customer journeys.

Met Google Ads en linkbuilding ondersteunen wij de website in het verkrijgen van meer verkeer.

showcase bongo solar
Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW