Garantie en zekerheid zonnepanelen

Showcase - Stichting Garantiefonds Zonne Energie -SGZE

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) wilde professionaliseren en de naamsbekendheid vergroten door middel van onder andere een nieuwe website en de uitdaging was om offerte aanvragen door consumenten te genereren en zonnepanelen leveranciers te werven om deelnemer te worden van de stichting.

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie, sgze.nl is een stichting zonder winstoogmerk. Met meer dan 90 deelnemers is SGZE het grootste garantiefonds voor zonnepanelen. 

Al sinds 2014 beschermen zij de financiële investeringen van de eindklanten van haar deelnemers. Sindsdien zijn er meer dan 162.500 systemen bij SGZE aangemeld en dit aantal groeit maandelijks met ruim 3500 systemen. Op deze manier bieden zij meer dan ruim 135.000 klanten zekerheid en hulp. Als garantiefonds bieden zij deskundigheid, zekerheid en garantie bij de aankoop van zonnepanelen.

Uitdaging

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) wilde professionaliseren en de naamsbekendheid vergroten door middel van onder andere een nieuwe website en de uitdaging was om offerte aanvragen door consumenten te genereren en zonnepanelen leveranciers te werven om deelnemer te worden van de stichting.

Om een doeltreffende online marketingstrategie te ontwikkelen, moesten de specialisten van Sprite IT Web & Online Marketing een grondige analyse uitvoeren van zowel de oude website als de resultaten van de marketinginspanningen. Daarnaast werd er een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd voor zowel SEO als SEA.

Sprite bedacht tevens een plan om relevante content te publiceren gericht op de doelgroepen van SGZE, namelijk consumenten en leveranciers/installateurs van zonnepanelen. Er is dan ook een blog opgezet, met relevant en interessant nieuws voor zowel de consument als de zonnepanelen leveranciers/installateurs. Verder heeft Sprite een bijdrage geleverd aan de TV-spots, welke zijn ingezet in de afgelopen periode. TV-reclame gericht op de consument om via SGZE offertes aan te vragen en het vergroten van de naamsbekendheid.

Wat SGZE onderscheidt, is het vertrouwen en de zekerheid die ze bieden aan (potentiële) klanten die willen investeren in zonnepanelen. SGZE waarborgt financiële zekerheid en verzekerd klanten van kwaliteit bij hun investering in duurzame energie. De stichting biedt maximale zekerheid aan klanten door de garantie van de fabrikant op te volgen en de geschillenregeling te ondersteunen, wat kostbare juridische procedures helpt te vermijden. SGZE-deelnemers hebben een grondig selectieproces doorlopen, waardoor klanten verzekerd zijn van volledige dekking van hun aanbetaling en garantie.

Ontwikkeling nieuwe website, adverteren via Google Ads en content verspreiden

Om de uitdagingen aan te gaan, heeft Sprite voor SGZE een nieuwe website gelanceerd. Door middel van een uitgekiende Google Ads strategie, uitgebreid zoekwoordenonderzoek, SEO en het publiceren van relevante content, heeft SGZE haar naamsbekendheid vergroot en honderden offerteaanvragen gegenereerd. SGZE heeft eveneens nieuwe leveranciers van zonnepanelen als deelnemer aan haar fonds aangetrokken.

Kort samengevat is SGZE een garantiefonds voor zonnepanelen dat financiële zekerheid en kwaliteitsverzekering biedt aan klanten die willen investeren in duurzame energie. Met meer dan 90 deelnemers is SGZE het grootste garantiefonds voor zonnepanelen. De lancering van een nieuwe website en de Google Ads-campagne hebben bijgedragen aan een grotere naamsbekendheid en meer offerteaanvragen. Bovendien heeft SGZE met succes nieuwe leveranciers aangetrokken. In slechts één jaar tijd heeft Sprite het aantal deelnemers weten te verdubbelen en meer dan 950 offerteaanvragen gegenereerd.

www.sgze.nl

 

sgze
Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW