Beveilig uw site met SSL

03 augustus 2016

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is bij internetgebruikers veelal bekend door het groene slotje in een URL of door de gehele groene balk. Maar wat is SSL nu precies en waarom is het belangrijk?

Wat is SSL?

SSL wordt door websites gebruikt ter beveiliging van de internetverbinding. Op deze manier kunnen online aankopen of de verzending van persoonsgegevens op een veilige manier plaatsvinden. SSL zorgt ervoor dat de data die verstuurd wordt tijdens de verzending onleesbaar is. Zo is de gebruiker er zeker van dat de data niet in handen kan komen van partijen waar het niet voor bedoeld is.

Staat SSL in de wet?

Niet direct. In de wet staat echter wel dat het de plicht is van een website-eigenaar om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. SSL is één van de middelen om te voldoen aan deze wetgeving en wordt aanbevolen door het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB). Het CPB is de instantie die toezicht houdt op de naleving van de wet. 

Heeft SSL invloed op de zoekmachines?

Ja in ieder geval op Google. In 2014 heeft Google aangekondigd dat het al dan niet hebben van een SSL certificaat wordt meegenomen in het algoritme wat de organische resultaten bepaald. Dit is een logisch gevolg van de ontwikkelingen binnen de zoekmachines, zij willen enkel resultaten laten zien die waarde hebben voor de gebruikers. En een onbeveiligde verbinding biedt minder waarde voor de gebruiker dan een beveiligde verbinding.

Invloed op de gebruikers

SSL biedt veiligheid voor de gebruikers. Door een SSL certificaat weten zij namelijk dat er verantwoord wordt omgegaan met de gegevens en dat deze niet bij derden terecht kunnen komen. SSL verlaagd daarom de drempel om een aankoop te doen of contactgegevens achter te laten en daardoor heeft SSL direct invloed op het rendement van uw website.

Meer weten over SSL?

SSL is gebaseerd op een certificaat. Er is een grote verscheidenheid in de beschikbare certificaten; zo kan een certificaat uitgegeven worden op domeinnaam, organisatienaam of op basis van Extended Validation. De keuze voor het juiste certificaat is afhankelijk van de wensen en de doelen van de website. Wilt u weten welk certificaat voor uw website het meest geschikt is? Neem dan even contact met ons op en we leggen het u graag uit.

 

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW