Waarom zoekmachine optimalisatie?

15 mei 2023

Zoekmachine optimalisatie is onwijs bepalend voor je succes en tegelijkertijd is er niets zo veranderlijk en in ontwikkeling. Dit vlieg je dus aan met een expert die altijd weet hoe je blijft voldoen aan de veranderende eisen en algoritmen van bijvoorbeeld Google.

Blijf vooroplopen, concurreren en zorg ervoor dat je altijd weet wat er gebeurt in de wereld van SEO. Laat ons het voor je signaleren en aanpakken!

Waarom is zoekmachine optimalisatie dan zo belangrijk dat een expert loont?

Samengevat zijn er miljoenen websites en webpagina’s. Google maakt gebruik van een algoritme om de informatie op jouw website te waarderen en te ranken als antwoord op een zoekopdracht. Het algoritme dat Google hiervoor gebruikt bestaat uit meer dan 200 factoren die hierin meewegen en wordt constant geoptimaliseerd. Het organische verkeer naar je website is uiteindelijk altijd het meest rendabel en ook het meest duurzaam. Dit is wat zoekmachine optimalisatie jouw business oplevert:

Waarom zoekmachine optimalisatie

Waarom SEO 1.: Meer zichtbaarheid

In die jungle van miljoenen websites en pagina is het belangrijk dat je website of webshop wordt gevonden door je doelgroep. Door zoekmachine optimalisatie van je website zorgen we ervoor dat je hoger en dus zichtbaarder in de zoekresultaten verschijnt. Dat resulteert in:

Waarom SEO 2: Meer verkeer

Meer zichtbaarheid betekent ook meer verkeer naar je website. Mensen die op zoek zijn naar iets wat jij aanbiedt, klikken eerder op jouw website als deze hoger gerankt staat. Dit leidt tot meer bezoekers op je website en dus ook meer potentiële klanten. Met de juiste aanpak resulteert dit in:

Waarom SEO 3: Hogere conversie
Een hoger bezoekersaantal is mooi, maar levert pas iets op als de bezoekers ook daadwerkelijk tot conversie overgaat Hierbij is een belangrijke afstemming van jouw content en zoekintenties van (potentiële) klant belangrijk. Met de juiste aanpak zorg je ervoor dat je de juiste bezoekers aantrekt en vergroot je de kans dat ze overgaan tot aankoop of dat het resulteert in een nieuwe saleslead.

 

Waarom SEO 4: Kostenbesparing
Met succesvolle zoekmachine optimalisatie ben je beter vindbaar voor je doelgroep en hoef je minder te investeren in betaalde advertenties, om toch goed gevonden te worden. Voor de meeste ondernemers is het meest rendabel om organisch goed gevonden te worden in de zoekresultaten.

Waarom SEO 5: Duurzaam succes
Zoekmachine optimalisatie is niet eenmalig of tijdelijk. Het is een doorlopend proces van het verbeteren van je website en content. Het voordeel is dat het resultaat vaak blijvend is dat het op de lange termijn kan zorgen voor meer verkeer en conversie.


Vul onderstaand formulier in en ontdek wat SEO voor jou kan betekenen!

Voornaam
 
Achternaam
 
E-mailadres
  
Telefoonnummer
  
Bedrijf / Website
Interesse
 
Bericht
 

 

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW