Een nieuw design voor Magento

Een Magento webshop is zeer volledig. Het heeft een sterk voorraadbeheersysteem, veel mogelijkheden tot modules en functionaliteiten en kan gekoppeld worden aan een groot scala aan externe systemen. Naast dat het systeem goed moet werken voor zowel beheerder als webshopbezoeker, wilt het oog ook wat.  Met een design wordt een bezoeker vaak overtuigd om wel of niet door te zoeken op de webshop. Een goed en passend design zorgt voor sfeer, identiteit, aandacht voor de producten en spreekt je doelgroep aan. We kunnen stellen dat een webshop design net zo belangrijk is als de werking van de webshop.  

 

1. Magento 2.0 template

Je kunt als webshopeigenaar slim gebruikmaken van een standaard Magento template, ook wel Magento thema's genoemd. Dit is kort gezegd een kant-en-klaar design, waardoor een vliegensvlugge start gemaakt kan worden. Er zijn veel aanbieders van Magento templates. Het nadeel bij deze opties is dat het de eigenheid er vanaf gaat, het is een dertien-in-een-dozijn principe.

2. Webshop design op maat

Een andere optie is een op maat gemaakt design. Hier wordt los van een template een design neergezet, door een gespecialiseerd webshop designer, geheel naar (jouw) wens. Wij juichen deze optie toe, omdat je als ondernemer echt een eigen webshop kan neerzetten die opvalt tussen de rest. Ook kan je hiermee via het design de bedrijfsidentiteit laten spreken. Met een standaard template is dit toch beperkt.

3. Magento template combineren met eigen design

Het is ook mogelijk om een combinatie te maken: gebruik maken van een Magento template met aanpassingen naar wens. De aanpassingen zullen dan vooral gedaan worden in de kleurstellingen, pagina indelingen of de productvertoning. Hiermee kan je als webshopbeheerder toch nog een eigen stempel geven aan de webshop vanuit een vaste basis.

Ben je nieuwsgierig naar onze designs? Neem een kijkje in de Showcases.

Een goed design zorgt voor gebruikersgemak

De designer zal niet alleen aan de slag gaan met het ‘uiterlijk’ van de shop, maar neemt ook gebruikersgemak van de bezoeker mee in het ontwerp. Dit doet hij door de vormgeving hierop aan te passen, denk aan het snel kunnen doorlopen van een navigatie pad (van A naar B), vormgeving van formulieren, grootte van knoppen, menustructuur, call to actions of scroll opties.

Wanneer het Magento design voldoet aan jouw wensen, de bezoekerseisen en het gebruikersgemak, kan deze door de developers toegepast worden op de nieuwe webshop. Het design moet akkoord zijn voordat er gestart kan worden met de bouw hiervan. Het kan zijn dat er hiervoor meerdere designrondes benodigd zijn.

 

Van idee tot webshop design

Voordat een webshop uitgetekend wordt in een design vindt er altijd een gesprek plaats tussen opdrachtgever en designer. De opdrachtgever (webshopeigenaar) heeft een grote rol in deze fase. De designer zal een aantal vragen stellen waardoor het designvoorstel zo goed mogelijk aansluit op de verwachtingen van de opdrachtgever, maar ook voldoet aan de vraag van de doelgroep; webshopbezoekers.

Denk na over je design!

  •  Waarom een nieuwe website?
  • De doelgroep is? / Tegen wie praten we?
  • Wat zijn de merkwaarden/kenmerken/eigenschappen van het bedrijf?
  • Welke indruk wil je achterlaten bij de doelgroep met de website?
  • Zijn er al ideeën over het kleurgebruik in de website?
  •  Zijn er concrete ideeën over de indeling?
  • Wat wordt een belangrijk onderdeel?
  • Wat moet direct te zien zijn op home?
  • Welke persoonsgegevens worden er gevraagd aan bezoekers?
  • Welk productbeeld is er  beschikbaar?

 

 

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW