Economische Zaken
EZAgri
showcase economische zaken

Een nieuw online platform voor de 9 topsectoren van het Ministerie van Economische Zaken

Topsectoren zijn gebieden waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken. Het bedrijfsleven, universiteiten, onderzoekscentra en de overheid werken samen aan kennis en innovatie, internationalisering, human capital en aan het verminderen van regeldruk om deze positie nog sterker te maken.

Het webbeheer is onduidelijk

Vrijwel alle websites van de 9 Topsectoren zijn nooit goed van de grond gekomen waardoor het webbeheer onduidelijk en rommelig is geworden. De vindbaarheid van de sites laat te wensen over en de uitstraling is onverzorgd. Om deze reden heeft het Ministerie van Economische Zaken ons gevraagd om een nieuw webportaal te ontwikkelen waarin eenheid gecreëerd wordt en een duidelijke informatievoorziening gefaciliteerd wordt om de Topsectoren de uitstraling te geven die in lijn is met het belang van het beleid.

In een korte tijd een groots platform

De opdracht van het Ministerie van Economische Zaken is opgesplitst in 3 onderdelen en uitbesteed aan 3 partijen; 1) Ontwikkeling van de communicatiestrategie 2) Vormgeving 3) Ontwikkeling van het platform De ontwikkeling van het platform kon pas beginnen zodra de andere 2 onderdelen waren afgerond. Daarbij wilde het Ministerie het nieuwe platform ‘cadeau doen’ aan de minister op een vaste datum. Onze developers hebben daarom in een tijdsbestek van 2 weken een platform opgeleverd wat: - Voldoet aan alle wensen van het Ministerie en de Topsectoren;

  • Beschikt over een uitgebreide nieuws- en documentenmodule;
  • Beschikt over een goed doordachte ‘smoelenboek’-functionaliteit;
  • Een tot in detail uitgewerkte rechtenstructuur heeft, waarmee duidelijk onderscheid gemaakt wordt tussen redacteuren, secretarissen en administrators per Topsector;
  • Draait op een stabiele hostingomgeving die de piekmomenten van honderden bezoekers per minuut bij lancering feilloos aankon.
EZIndustrie
EZHealth
Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW