Vacature Online Marketing Consultant

Als creatief en gedreven full service online marketingbureau en IT-specialist bedenken, creëren en realiseren wij maatwerk IT- en online oplossingen. We kijken ook graag verder dan de standaardoplossingen, maar zijn de beste in het roeien met de riemen die we aangereikt krijgen. Met een flinke hoop kennis, ervaring en creativiteit leveren wij uitsluitend kwaliteit en bewijst ons trackrecord dat wij de gestelde doelen behalen.

De wereld om ons heen verandert continu en Online Marketing verandert misschien wel het snelste van allemaal. Wij veranderen continu mee, maar zijn nu bezig om onze dienstverlening (en daarmee ons Online Marketingteam) een flinke transformatie te laten ondergaan. Om deze transformatie verder vorm te geven zijn we op zoek naar een goede, en vooral leuke, Online Marketing Consultant.

 

Functieomschrijving

Als Online Marketing Consultant ben jij het primaire contactpunt voor onze klanten. Jij bepaalt – samen met de klant – de strategie, nieuwe kansen en next steps. Jij bent er dus voor verantwoordelijk dat de klanten optimaal rendement haalt uit onze samenwerking en altijd bij is met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Jij bent verantwoordelijk voor alle klanten in jouw portfolio. Dat betekent dat je volledige controle hebt over het budget en zelf de urenbesteding bewaakt.

Jij snapt dat marketing niet slechts een afdeling is, maar impact heeft op verschillende onderdelen van een organisatie. Daarom weet jij als geen ander wat er speelt binnen organisaties in het algemeen en bij jouw klanten in het bijzonder.

Buiten het bedenken van plannen en acties ben jij ook verantwoordelijk voor de perfecte uitvoer ervan. Je kunt hiervoor de Online Marketeers inzetten, of het zelf doen. Net wat jou het beste uitkomt of het beste resultaat levert voor jouw klanten.

Je bent dus een Marketeer in hart en nieren, maar tegelijkertijd ook een generalist die op meerdere niveaus kan communiceren, meedenken en adviseren. Al met al een uitdagende functie!

 

Wat ga je dan precies doen?

Geen dag is voor jou hetzelfde. Het ene moment ben je uitgebreide ROI-berekeningen aan het maken en even later bespreek je met een andere klant een nieuw plan van aanpak. Vervolgens brief je de Online Marketeers over wat je van hen verwacht. En uiteindelijk ga zelf ook aan de slag, want niemand kan jouw ideeën beter tot leven brengen dan jij zelf, toch?

Als Online Marketing Consultant ben je dus de schakel tussen klant en campagnes. Wij geloven dat je dit alleen goed kunt doen als je zelf ook een marketeer bent. Je zult zelf ook regelmatig aan de knoppen zitten. Variatie genoeg dus!

Wat vragen we van jou?

We vragen dat je een echte online fanatiekeling bent, die een oprechte passie heeft voor alles wat met Marketing te maken heeft. Uiteraard vind je het ook fantastisch om over Marketing te praten, zowel inhoudelijk als strategisch. We zijn een klein team wat flink in beweging is, dus we vinden het belangrijk dat jouw persoonlijkheid goed bij ons past. Buiten deze keiharde eisen is het handig als je:

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding in de marketingrichting hebt;
  • 3-4 jaar werkervaring hebt als Online Marketeer, waarbij je hebt gewerkt met meerdere kanalen.
  • Ervaring hebt met Google Analytics en hier trends en kansen in kunt herkennen.
  • ROI en omzetdoelstellingen kan vertalen naar een plan van aanpak en de toegevoegde waarde van de verschillende kanalen kunt inschatten.
  • Jouw passie voor marketing kan overbrengen met sterke mondelinge en schriftelijke communicatie op verschillende niveaus. Dus enerzijds naar inhoudelijk sterke online marketeers en anderzijds naar klanten die wat minder inhoudelijke kennis hebben.
  • Kennis hebt van technische marketingelementen zoals bijvoorbeeld HTML en CSS.

Herken jij jezelf hier voldoende in en ben je initiatiefrijk, zelfstandig, creatief, analytisch sterk én weet je mensen te overtuigen van jouw ideeën? Dan is de kans groot dat wij geïnteresseerd zijn in jou en kun je gerust verder lezen.

 

Wat kan je van ons verwachten?

Een omgeving waarin jij verder kunt groeien en waarin je gestimuleerd wordt om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt de kans om jouw marketingkwaliteiten verder te ontwikkelen door te werken met verschillende klanten in verschillende branches en van verschillende groottes. Ben je vanochtend bezig voor een leverancier van zonnepalen? Vanmiddag kan je zomaar aan het werk zijn voor een middelgrote webshop of één van de grootste autodealers van het land.

Je krijgt van ons ontzettend veel vrijheid en de kans om het verschil te maken voor onze klanten en voor ons. Wij geloven dat onze collega’s de sleutel zijn naar ons succes. Jij krijgt dus de kans om samen met de andere collega’s, Sprite verder vorm te geven.

Oh ja, natuurlijk hebben we goede arbeidsvoorwaarden, vrijdagmiddagborrels, goede koffie en een legendarische kerstborrel.

 

Interesse?

Ben je tot hier gekomen met lezen? Ben je nog steeds enthousiast en denk je dat jij past bij deze omschrijving? Dan willen we je graag zien en spreken! Stuur je CV en motivatie naar ons via managedservices@sprite-it.nl  Meer informatie of aanvullende vragen? Neem gerust contact op en bel 020-2621330.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld: we ontvangen meer dan voldoende interessante kandidaten die we graag zelf selecteren.      

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW