Waarom Jouw Nieuwe Website Een Umbraco Of Wordpress Moet Worden

02 februari 2022

Je bent er misschien niet direct mee bezig, maar de keuze van je CMS is belangrijk wanneer je een website of webshop laat bouwen. Bij Sprite IT werken we vaak met Umbraco, een open source CMS gekoppeld aan de .NET technologie van Microsoft. Maar ook WordPress blijft een populaire techniek voor websites. Wanneer kies je welke? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Perfect voor maatwerk

Jarenlang hebben we gewerkt met ons eigen ontwikkelde CMS (SuSi) en daarmee tientallen websites succesvol opgeleverd. Toen deze aan een update toe was, zijn we overgestapt op Umbraco. Wat de doorslag gaf: de gebruikersvriendelijkheid en ontwikkelmogelijkheden zijn echt ongeëvenaard. Je kunt de functionaliteiten precies zo inrichten naar de wens van de gebruiker. Zo krijg je niet alleen een website die visueel aantrekkelijk is maar ook op het gebied van performance en zoekmachine-optimalisatie goed presteert.

Umbraco website BonGo SolarDat lukt niet altijd met de standaard functies binnen Umbraco. Gelukkig leent Umbraco zich uitstekend voor maatwerk. Bij onze klant BonGo Solar hebben we bijvoorbeeld een op maat gemaakte ‘dakscan’ gemaakt, volledig geïntegreerd in de Umbraco omgeving. Daarnaast draaien er koppelingen naar het marketing automation systeem SharpSpring. Zo zijn alle functionaliteiten in één platform ondergebracht.

Een webshop in een week? Het kan! Bij Sprite schakelen we snel. Daarom kunnen we vaak in goed overleg binnen een week een nieuwe website of webshop opleveren, zoals voor sieradenwebshop Kannai in Magento 2.



 

Umbraco vs. WordPress

Wij maken ook nog steeds veel websites in het immer populaire WordPress. In de basis zijn de verschillen tussen beide systemen niet zo groot. Allebei open source, waardoor over de hele wereld ontwikkelaars het systeem blijven verbeteren. Daarnaast blinken ze allebei uit in gebruikersvriendelijkheid, al is WordPress nog wel iets makkelijker te gebruiken voor een beginner. Heb je een eenvoudige IT-infrastructuur en zoek je een simpele, gebruikersvriendelijke website? Dan is WordPress een uitstekende keuze. Voor complexere sites met bijvoorbeeld koppelingen, moet je bij Umbraco zijn.

 

Wat zijn de grootste verschillen?

  1. Uiterlijk en vormgeving
    WordPress is begonnen als blog platform, Umbraco is vanaf het begin ontwikkeld als CMS. Een belangrijk voordeel is daarmee dat je geen beperkingen hebt in het grafische ontwerp. Daarnaast kun je binnen Umbraco zelf templates maken, die standaard voldoen aan de internationale W3C/WCAG standaarden. Bij WordPress kies je uit één van de duizenden (gratis of betaalde) templates.

  2. Koppelen met andere systemen
    Umbraco is een gebaseerd op .NET technologie van Microsoft. Daarmee leent het zich uitstekend om te koppelen met verschillende systemen (sharepoint, salesforce, etc.). Daarmee leent het zich uitstekend voor complexere websites. Technisch kan dit ook met een WordPress website door het installeren van plugins. Die heb je ook nodig voor bijvoorbeeld meertalige sites of bijvoorbeeld een SEO check voor zoekmachines. Deze functionaliteiten zitten standaard al in Umbraco. Daarbij is de achterkant van Umbraco ook overzichtelijker vormgegeven.

  3. Veiligheid
    De grote hoeveelheid aan plugins in WordPress moeten regelmatig worden geupdate om de veiligheid te garanderen. Het is daarnaast niet alleen een populair systeem bij gebruikers, maar ook bij hackers. Umbraco is gekoppeld aan Microsoft technologie en daarmee in de basis veiliger. Bij WordPress moet je zelf meer aan de slag (door regelmatig te updaten).

  4. GebruiksvriendelijkheidOn The Rock Umbraco
    Umbraco is standaard meertalig; WordPress heeft hiervoor aparte plugins. Het belangrijkste verschil zit in het beheer van pagina’s en andere content. Umbraco is overzichtelijker, met uitgebreide boomstructuren en een handige zoekmachine. Bij WordPress kun je goed zien dat het is opgebouwd als blogpagina waarbij je niet in één overzicht ziet hoe je website is ingedeeld.

  5. Kosten en Support
    In beide gevallen ben je de meeste kosten kwijt aan de opzet van de website. Bij Umbraco kun je nog verschillende supportpakketten afnemen. WordPress biedt geen dedicated support, die krijg je van de hostende partij.

Meer weten of gewoon even sparren?

Wij zijn gecertificeerd Umbraco partner. Daardoor hebben wij toegang tot de laatste updates en trainingen. Zo weet je altijd dat je de beste ondersteuning krijgt. Benieuwd naar de mogelijkheden van Umbraco voor jouw website of webshop? Wij nemen ze graag met je door. Laat je gegevens hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je wensen te bespreken.

Voornaam
 
Achternaam
 
Email
Telefoonnummer
Vraag en/of opmerking

 

Krijn TaconiskadeAmsterdam1087 HW